Home » Știri » Legea grațierii: grupul „Corupția ucide” a anunțat proteste în mai multe orașe din țară

Legea grațierii: grupul „Corupția ucide” a anunțat proteste în mai multe orașe din țară

Sebastian Rotaru / 18.01.2017, 16:38
Legea grațierii: grupul „Corupția ucide” a anunțat proteste în mai multe orașe din țară

Mii de persoane au anunțat, pe Facebook, că vor participa la proteste organizate de grupul „Corpuția ucide”, în mai multe orașe din țară, ca reacție la modificările aduse la legile penale de către Guvernul Grindeanu, mai exact, legea grațierii.

Mișcările de stradă vin ca urmare a unei legi de grațiere și amnistiei dată astăzi de către Guvernul Grindeanu și susținută de ministrul Justiției. Aceasta prevede ca unele persoane să beneficieze de grațiere, deoarece închisorile sunt suprapopulate.

”Acesta este un eveniment făcut în urma declaraţiilor repetate şi semnalelor privind posibila graţiere a unor fapte grave de corupţie. Va fi anulat dacă Guvernul respectă principiile şi valorile democraţiei. Dată este relativă şi va fi schimbată pentru prima zi în care Guvernul ar pune în aplicare intenţiile respective”, spun organizatorii grupului”Corupția ucide”.

Potrivit aceluiași grup, protestele sunt anunțate, miercuri, în București, Brașov, Cluj, Craiova, Iași și Timișoara, începând cu ora 20:00.

„Democratia nu se sfarseste cu votul si instalarea unora la putere. E mult de aparat si impreuna putem sa o aparam”, mai spune grupul.

Aceștia sunt nemulțumiți și din cauza reformei din Sănătate și cer demisia ministrului Justitiei si a sefiilor partidelor guvernamentale PSD si ALDE, iar, în încheiere, se precizează că mișcarea „Corupția ucide” nu-l uită nici pe Victor Ciorbea, care a sesizat CCR cu privirea la legea 90/2001.

„Păstrăm ca revendicare demisia ministrului Justiției și a șefiilor partidelor guvernamentale PSD și ALDE.
Declarațiile lor sunt clare și ele contează – chiar dacă nu vor încerca să o facă azi. (De asemenea, ar trebui să cerem demisia ministrului Sănătății, pentru anularea reformelor din domeniul pe care îl administrează”, conchide mesajul mișcării.

Într-o declarație făcută miercuri dimineață, președintele Klaus Iohannis a anunțat că propunerile de modificare a legii penale nu vor figura pe agenda discuțiilor cabinetului Grindeanu. Dealtfel Iohannis a participat la ședința de Guvern tocmai pentru a bloca modificări ale legislației făcute în pripă, fără proceduri transparente.

Șeful statului a precizat că premierul s-a angajat „să nu bage peste noapte graţierea şi amnistia în nicio şedinţă de Guvern“, ci mai întâi să le pună în dezbatere publică. Pe agenda şedinţei de azi nu s-a regăsit legea graţierii, potrivit Digi24.