Home » Știri » Leon Dănăilă, în fruntea listei PNL București pentru Senat – surse

Leon Dănăilă, în fruntea listei PNL București pentru Senat – surse

Octavian Palade / 24.10.2016, 13:00
Leon Dănăilă, în fruntea listei PNL București pentru Senat – surse

Leon Dănăilă, celebrul neurochirurg, deschide lista PNL pentru Senat, în București, la alegerile din 11 decembrie.

Leon Dănăilă este cap de listă la PNL Bucureşti, pentru funcția de senator. Adriana Săftoiu, prim-vicepreşedinte al liberalilor va fi prima pe listă la Camera Deputaţilor, potrivit unor surse din PNL Bucureşti, citate de news.ro.

Conform aceloraşi surse, analistul economic Florin Cîţu se află pe locul al doilea pe lista PNL de la Senat, iar arhitecta Hildegard Brandl ocupă locul al treilea.

Prim-vicepreşedintele PNL Adriana Săftoiu este pe primul loc pe lista pentru Camera Deputaţilor. Alături de ea se află liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, deputatul Ovidiu Raeţchi, preşedintele Organizaţiei femeilor liberale, Cristina Trăilă, Florin Alexe şi Sulfina Barbu.

Leon Dănăilă – de la neurochirurgie la politică

Leon Dănăilă s-a născut în 1933 şi este absolvent al Facultăţii de Medicină din Iaşi (1958) şi al Facultăţii de Filozofie-Psihologie din Bucureşti.

Leon Dănăilă este membru al Academiei Române. Din anul 1961, este medic neurochirurg la Spitalul ”Gh. Marinescu” din Bucureşti.

În perioada 1994-1995 a fost director general al Spitalului „Gh. Marinescu” din Bucureşti, iar din 1995 până în 2004 a fost director general adjunct al Institutului de boli Cerebrovasculare “Vlad Voiculescu” din Bucureşti.

În anul 1981 a înfiinţat prima secţie de neurochirurgie vasculară şi microneurochirurgie vasculară din ţară, care se menţine şi în prezent.

A fost directorul departamentului de Neurochirurgie din cadrul Facultăţii de Medicină „Carol Davila” din Bucureşti (1992-2004) şi şeful Clinicii II Neurochirurgie vasculară de la Institutul de Boli Cerebrovasculare (IBCV), pe care o conduce din anul 1981. A fost preşedinte pe ţară al comisiei de neurochirurgie din cadrul Ministerului Sănătăţii (1990-2004) şi preşedinte pe ţară al comisiei din Ministerul Sănătăţii care aproba plecarea în străinătate a diferitelor persoane pentru tratament neurochirurgical (1990-2004). De asemenea, din 1996 este preşedinte al Comisiei de Neurochirurgie pe ţară de la Institutul de Medicină Legală.

Este conducător ştiinţific de doctorate din 1990 atât pentru doctoranzi români, cât şi străini.

Sursa foto: tvr.ro