Home » Știri » Liviu Dragnea a făcut prima declarație după plecarea în SUA

Liviu Dragnea a făcut prima declarație după plecarea în SUA

Sebastian Rotaru / 19.01.2017, 22:02
Liviu Dragnea a făcut prima declarație după plecarea în SUA

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat că a participat, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de președintele ales al SUA, Donald Trump.

Liviu Dragnea a spus că i-a transmis lui Donald Trump dorința de a duce parteneriatul strategic dintre România și SUA la un alt nivel, informează Agerpres.

„Aseară, am avut onoarea de a participa, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de președintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump. I-am transmis președintelui dorința noastră de a duce parteneriatul strategic dintre România și SUA la un alt nivel. Președintele Donald Trump mi-a răspuns: „We will make it happen! Romania is important for us!”. A fost un dialog cald și deschis”, a scris liderul PSD pe Facebook, postare la care a atașat câteva fotografii.

Biroul Permanent al Camerei a aprobat în unanimitate deplasarea liderului social-democrat care va avea loc în perioada 17 – 21 ianuarie, a anunţat secretarul Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

“Am avut şi un memorandum intern cu privire la deplasarea domnului preşedinte Liviu Dragnea. A fost invitat să participe la Washington DC la ceremonia de învestire a celui de-al 45-lea preşedinte al SUA, Donald Trump, şi la evenimentele conexe prilejuite de acest moment. Invitaţia a fost lansată de către vicepreşedintele Comitetului de învestire a preşedintelui. Perioada este 17-21 ianuarie. Normal că a fost aprobată în unanimitate deplasarea domnului preşedinte Liviu Dragnea”, a declarat Marcel Ciolacu.

Pe 20 ianuarie, cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii depune jurământul în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Washington, pe treptele celebrei clădiri a Capitoliului.

Conform tradiției americane, ceremonia trebuie să includă şi un moment muzical. Barack Obama, de pildă, le-a reunit la învestirea sa pe Aretha Franklin şi Beyoncé.