Home » Știri » Liviu Dragnea a fost invitat la ceremonia de investire a lui Donald Trump

Liviu Dragnea a fost invitat la ceremonia de investire a lui Donald Trump

Sebastian Rotaru / 16.01.2017, 15:26
Liviu Dragnea a fost invitat la ceremonia de investire a lui Donald Trump

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a fost invitat să participe la ceremonia de învestire a noului preşedinte al SUA, Donald Trump.

Biroul Permanent al Camerei a aprobat în unanimitate deplasarea liderului social-democrat care va avea loc în perioada 17 – 21 ianuarie, a anunţat secretarul Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

“Am avut şi un memorandum intern cu privire la deplasarea domnului preşedinte Liviu Dragnea. A fost invitat să participe la Washington DC la ceremonia de învestire a celui de-al 45-lea preşedinte al SUA, Donald Trump, şi la evenimentele conexe prilejuite de acest moment. Invitaţia a fost lansată de către vicepreşedintele Comitetului de învestire a preşedintelui. Perioada este 17-21 ianuarie. Normal că a fost aprobată în unanimitate deplasarea domnului preşedinte Liviu Dragnea”, a declarat Marcel Ciolacu.

Deputatul PSD a mai spus că la ceremonia de învestire a lui Donald Trump a fost invitat şi premierul Sorin Grindeanu.

Pe 20 ianuarie, cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii depune jurământul în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Washington, pe treptele celebrei clădiri a Capitoliului.

Conform tradiției americane, ceremonia trebuie să includă şi un moment muzical. Barack Obama, de pildă, le-a reunit la învestirea sa pe Aretha Franklin şi Beyoncé.

Trump a avut parte, până acum, doar de refuzuri, mulți artiști declinând invitaţia. Printre ei se află Justin Timberlake, Céline Dion, Elton John şi Andrea Bocelli.

Echipa lui Trump a intrat în criză de timp şi poartă acum tratative cu artista britanică Rebecca Ferguson, care a declarat că va participa doar dacă i se va îngădui să cânte piesa „Strange Fruit”, un imn antirasist semnat de Billie Holiday.

Mulți congresmeni au refuzat să participe la această ceremonie, mulți dintr ei evocând ”lipsa de respect” a lui Trump faţă de femei, minorităţi şi străini între motivele care i-au determinat să boicoteze ceremonia de pe 20 ianuarie.