Home » Știri » Liviu Dragnea: ambasadelor li se transmite că PSD va subjuga justiția

Liviu Dragnea: ambasadelor li se transmite că PSD va subjuga justiția

Sebastian Rotaru / 05.01.2017, 12:17
Liviu Dragnea: ambasadelor li se transmite că PSD va subjuga justiția

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri seara, că la ambasadele străine de la București se transmite în ultimele zile mesajul că PSD va subjuga justiția.

Liviu Dragnea a spus că nu poate fi vorba de subjugarea justiției într-un stat democratic, iar ceea ce a susținut este că judecătorii trebuie să fie cu adevărat independenți și protejați, scrie Agerpres, citată de Digi24.

Dragnea a fost solicitat să comenteze informațiile potrivit cărora noua guvernare urmărește să fie diminuate din puterile DNA și că va fi împiedicată lupta împotriva corupției.

„Se trimit la ambasade – oficial, neoficial, formal, informal – acest tip de informații, aceste două informații, că România va intra în derapaj economic, că acest program este nerealist (…) și că PSD va subjuga justiția. Nu există așa ceva! Cine, într-un stat democratic, poate subordona justiția? A, ce am spus și voi spune în continuare, din ce în ce mai apăsat, că îmi doresc ca într-adevăr judecătorii (…) să fie independenți și protejați”, a spus Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, judecătorii trebuie să judece după propria conștiință și după legi.

„Pe asta se bazează statul de drept, pe judecători bine plătiți, care să aibă la dispoziție infrastructura judecătorească a instanțelor foarte bine realizată, să nu aibă o încărcătură de dosare mare și să se simtă într-adevăr independenți, să judece după propria lor conștiință și după cadrul legal. În schimb, să nu ne facem că nu vedem ceea ce se întâmplă în ultimele zile. Eu sper să nu mai apară alte lucruri și sper ca ceea ce se vede în ultimele zile să nu fie adevărat. Să nu uităm niciodată că drepturile și libertățile fundamentale ale omului să fie respectate”, a mai spus președintele PSD.

De asemenea, Liviu Dragnea a mai spus că programul de guvernare al PSD este unul serios și fezabil și că punctele cuprinse în acesta pot fi puse în aplicare în perioada mandatului de patru ani.