Home » Știri » Magistrala 5 de metrou: în următoarele zile încep licitațiile pentru lotul al doilea

Magistrala 5 de metrou: în următoarele zile încep licitațiile pentru lotul al doilea

Ionel Palade / 24.10.2016, 14:11
Magistrala 5 de metrou: în următoarele zile încep licitațiile pentru lotul al doilea

Magistrala 5 de metrou intră într-o nouă fază a lucrărilor.

Magistrala 5, lotul al doilea, pe traseul Eroilor-Universitate, intră într-o nouă etapă. Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a anunțat că în următoarele zile vor fi lansate licitaţiile pentru aces lot.

De asemenea, proiectul pentru magistrala 6 spre aeroportul Otopeni va fi prezentat în următoarele săptămâni în Guvern. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei vizite de lucru a ministrului Transporturilor, pentru prezentarea proiectului privind legătura feroviară Gara de Nord – Gara Progresu.

Principala menire a acestor proiecte este de a descongestiona traficul din Capitală, oferind alternative viabile pentru fluidizarea traficului.

“Într-o viziune mai largă este inclus şi lotul 2 al magistralei 5 de metrou, pe care dorim să o lansăm în licitaţie în următoarele zile. Viziune în care mai este inclusă şi magistrala 6, pe care o propunem Guvernului spre aprobare în următoarele săptămâni”, a anunțat Sorin Bușe.

Ministrul a renunţat la ideea, apărută pe unele surse, de a candida la alegerile parlamentare, susţinând că vrea să demareze mai multe proiecte. El şi-a preluat mandatul în luna iunie şi va pleca din funcţie după alegerile din 11 decembrie.

„Sunt foarte multe proiecte pe care doresc să le avansez. Vorbim despre licitaţii pentru 500 de km de austrostradă, de 300 de km de drum expres, opt variante ocolitoare care vor fi lansate în lictaţie în următoarele cinci săptămâni”, a afirmat ministrul Transporturilor.

Sorin Bușe anunța la începutul acestei luni  că este posibil ca magistrala 6 de metrou, între Capitală şi aeroportul Otopeni, să fie finaluzată în 2020, atunci când Bucureştiul va găzdui patru meciuri la Campionatul European de fotbal. Cu toate acestea, termenul asumat oficial pentru tronsonul de metrou rămâne anul 2021.

În acest momment, în București se fac lucrări la două tronsoane de metrou, magistrala 5 Drumul Taberei – Eroilor şi magistrala 4 1 Mai – Străuleşti, acestea înregistrând mari întârzieri.

Potrivit estimărilor actuale, ambele tronsoane vor fi finalizate în anul 2017.

Sursa foto: metropotam.ro