Managerul Spitalului Malaxa a fost demis. Procurorii DNA fac verificări

de:
29 11. 2016, 13:24
Sursă foto: www.institutiimedicale.ro

Florin Secureanu, managerul Spitalului Malaxa, a fost demis, a transmis, marţi, primarul Capitalei, Gabriela Firea. La ora transmiterii acestei ştiri, procurorii DNA fac verificări la unitatea medicală.

Primarul Gabriela Firea a anunţat că managerul spitalului a fost demis din funcție, iar inspectorii Corpului de Control al Primăriei s-au retras, verificările fiind preluate de către Direcția Națională Anticorupție.

„Nu puteam să mergem mai departe cu această conducere, cu atât mai mult cu cât încerc să iau legătura cu domnul manager şi pur si simplu se ascunde atât de reprezentanţii primăriei, cât şi de cei ai Administraţiei Spitalelor şi ai serviciilor medicale din Capitală”, arată primarul general.

Ea a adăugat că nu a schimbat niciun manager de spital până în prezent, mizând pe buna-credinţă a acestora.

„În ceea ce priveşte conducerea Spitalului Malaxa, iată că au apărut aceste evenimente şi azi am luat decizia demiterii”, a afirmat Firea. Primarul Capitalei a adăugat că în cursul zilei de marţi va anunţa cine va prelua interimatul la Spitalul Malaxa.

Conform GSP, doi reprezentanţi ai DNA s-au prezentat marţi la Spitalul ”Malaxa”. Managerul Florin Secureanu nu a venit la spital. Surse judiciare au confirmat pentru news.ro că procurorii anticorupţie ridică de la Spitalul Malaxa documente care tratează contractele de achiziții.

”Managerul Spitalului „Nicolae Malaxa” din Bucureşti, Florin Secureanu, scoate bani din bugetul unităţii medicale în baza unor facturi fictive emise către o firmă din Iaşi care este dizolvată din vara anului trecut, decontând inclusiv înmormântări ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie,” au scris jurnaliștii de la GSP. Aceştia au dat publicității şi înregistrări audio din care rezultă că Secureanu, manager al spitalului încă din 2007, îi înjură şi îi ameninţă pe angajaţii obligaţi să ţină o contabilitate dublă.

Potrivit GSP, la Spitalul Malaxa se fac mii de retrageri cash din bugetul unităţii medicale, care iau forma unor plăţi către firma RYS Force Company SRL, înfiinţată în 2008 şi dizolvată de instanţă în iunie 2015.

Jurnaliştii de la GSP au intrat în posesia a două documente de prestări servicii, pe care apare numele unităţii sanitare. Facturile în valoare de 4.850 de lei, respectiv 9.500 de lei, au fost eliberate la începutul acestui an.

„Noi ştim de ani de zile firma RYS ca pe o companie-paravan a managerului”, au declarat angajaţi ai spitalului, care au furnizat ziarului facturi cu plăţile pe care spitalul le-a făcut către RYS în ultimii cinci ani şi despre care spun că erau printate de un angajat de la Departamentul IT al spitalului.

„În fiecare zi, RYS livrează tonere şi alte consumabile de 950 de lei şi repară imprimante, în valoare de alţi 900 de lei. Sumele mai variază, în funcţie de câţi bani cere managerul. Totul e fictiv!”, afirmă o sursă a ziarului, arătând că majoritatea banilor au fost retrași din spital din 2014 şi pînă în prezent, când zilnic, unitatea medicală a plătit 2.000 – 3.000 de lei cash către RYS.

 

În plus, tot spitalul a plătit factura de 20.000 de lei pentru data roaming-ul folosit de iubita lui Secureanu în concediul din această vară în Croaţia.

GSP a publicat mai multe facturi şi contracte, dar şi înregistrări audio în care managerul spitalului, Florin Secureanu, poate fi auzit cum îi înjură şi îi insultă pe angajaţii unităţii ce nu vor să mai întocmească acte fictive. Într-o nouă înregistrare postată pe site-ul gsp.ro, Florin Secureanu este auzit cum insultă o subalternă, aruncă un pahar spre ea, care s-a spart fără să o nimerească, şi apoi, furios, o ameninţă: ”Bă cretino, vezi că-ţi f*t şi vreo două!”.

Jurnaliştii GSP mai arată că managerul spitalului (52 de ani) şi iubita acestuia, Eugenia Chiriac, 24 de ani, au mers recent la Londra, la o gală unde au plătit 6.000 de euro pentru două trofee – unul pentru Secureanu, celălalt pentru Gabrielei Firea, primarul Bucureştiului. ”Firea n-a ştiut nimic. Cum spitalul depinde de Primăria Capitalei, managerul a vrut, probabil, să-i facă o surpriză”, arată un angajat al Spitalului Malaxa.