Home » Știri » Metoda Accidentul: Șase persoane reținute în județul Bacău

Metoda Accidentul: Șase persoane reținute în județul Bacău

Octavian Palade / 28.10.2016, 12:52
Metoda Accidentul: Șase persoane reținute în județul Bacău

Metoda Accidentul face noi victime. Șase persoane au fost reţinute într-un caz de înşelăciuni, prejudiciul fiind de peste 400.000 de lei.

Metoda Accidentul este în continuare folosită de escroci.

Şase persoane au fost reţinute de oamenii legii, în urma unei serii percheziţii efectuate în judeţul Bacău şi în două penitenciare, într-un caz de înşelăciuni prin Metoda Accidentul, potrivit news.ro. În aceste infracțiuni erau implicaţi şi deţinuţi, prejudiciul fiind de peste 400.000 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au făcut joi zece percheziţii într-un caz în care se efectuează cercetări pentru înşelăciune şi tâlhărie.

Descinderile s-au desfășurat în municipiul Bacău, în patru comune din judeţul Bacău, dar şi în două penitenciare din judeţele Bacău şi Dâmboviţa.

Pe parcursul lunilor iunie – octombrie, patru persoane arestate preventiv ar fi apelat telefonic mai mulţi oameni cărora le-au spus că rude ale lor au fost implicate în accidente rutiere, iar pentru ca acestea să primească îngrijiri medicale în ţară sau în străinătate este necesar să plătească între 6.000 de lei şi 25.000 de euro, transmit reprezentanţii Poliţiei Române.

Sumele de bani, a căror valoare totală depăşeşte 406.000 de lei, ar fi fost ridicate de la domiciliile oamenilor înşelaţi de nouă persoane din judeţul Bacău, cu vârste între 17 şi 39 de ani.

Anterior percheziţiilor, poliţiştii au prins în flagrant două femei, în vârsă de 20, respectiv 35 de ani, după ce primiseră suma de 33.000 de lei de la persoane vătămate. În urma verificărilor, a reieşit că cele două nu ar fi ştiut scopul ridicării banilor, fiind angajate de suspecţi pentru efectuarea unor activităţi de curierat.

La percheziții, poliţiştii au ridicat aproximativ 60.000 de lei, 70 de telefoane mobile, laptop-uri, bijuterii, cartele telefonice şi alte mijloace materiale de probă.

Totodată, 13 persoane au fost duse la audieri, ulterior şase dintre acestea – două femei şi patru bărbaţi – fiind reţinute. Acestea urmează să fie prezentate Judecătoriei Bacău, cu propunere de arestare preventivă.