Home » Știri » Mexicul a organizat un protest împotriva lui Donald Trump

Mexicul a organizat un protest împotriva lui Donald Trump

Sebastian Rotaru / 13.02.2017, 10:52
Mexicul a organizat un protest împotriva lui Donald Trump

Zeci de mii de mexicani au luat cu asalt străzile într-un portest împotriva ordinului executiv dat de Donald Trump, cu privire la imigrație.

Demonstranții din peste 12 orașe din Mexic sunt îmbrăcați în alb, poartă drapelul Mexicului și au pancarte cu mesaje anti-Trump. Organizatorii spun că protestul este menit să demonstreze că Mexicul este alături de cei care i se împotrivesc lui Donald Trump. Protestatarii îl critică și pe președintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, deoarece acesta nu a reușit să reducă actele de violență și corupția din țară, informează BBC.

O protestatară a declarat că politica de imigrație a lui Trump este „o amenințare pentru comunitata globală”.

„Nu ar trebui uitat faptul că America a fost alcătuită din imigranți și continuă să fie alcătuită din imigranți”, a spus aceasta.

Demonstranții mărșăluiesc pe străzile din capitala MexiculuI, Mexico City, și au pancarte de susținere pentru cei care nu sunt de acord cu politicile lui Donald Trump. „Mulțumim, Trump, pentru că ai unit Mexicul”, este unul dintre mesajele care circulă printre protestatari.

Decizia republicanului de a construi un zid la granița Statelor Unite cu Mexicul a supărat cetățenii din Mexic, iar președintele Pena Nietom a refuzat să aibă o întâlnire cu Donald Trump, deoarece președintele american a spus că Mexicul va suporta costruile construcției zidului,

„Mexicul nu crede în ziduri”, a spus președintele Nietom.

Donald Trump a semnat deja oridnul executiv pentru „o barieră fizică de netrecut”, care se va întinde de-a lungul graniței SUA cu Mexic. Trump a spus în repetate rânduri că zidul trebuiă să oprescă „un val fără precedent” de imigranți ilegali din America Centrală.

Zidul va avea aproximativ 2.000 de kilometri și va costa în jur de 21,6 miliarde de dolari, iar acesta a fost principalul obiectiv pe care Trump și l-a impus încă din campania electorală și pe care a zis că-l va duce la capăt.

Săptămâna trecuta, președintele american a mai semnat trei ordine executive, care au ca țintă cartelurile de droguri și criminalii. Aceștia vor fi deportați de pe teritoriul SUA dacă se constată că au fost implicați într-una dintre infracțiunile mai sus menționate.