Home » Știri » Primarul Iașului, Mihai Chirica, îi cere demisia lui Iordache și abrogarea OUG

Primarul Iașului, Mihai Chirica, îi cere demisia lui Iordache și abrogarea OUG

Sebastian Rotaru / 02.02.2017, 14:23
Primarul Iașului, Mihai Chirica, îi cere demisia lui Iordache și abrogarea OUG

Primarul Iașului, PSD-istul Mihai Chirica, a declarat, joi, abrogarea OUG privind modificarea Codurilor penale, demisia ministrului Justiției, dar și repararea greșelilor de către liderul PSD, Liviu Dragnea.

Mihai Chricica a ținut să precizeze că Liviu Dragnea ar trebui să repaare greșelile, deoarece „are puterea și responsabilitatea să o facă”, informează Agerpres.

„Încerc să transmit un mesaj din calitatea de lider al organizației PSD Iași și să propun Guvernului Grindeanu și domnului președinte Liviu Dragnea următorul lucru: să abroge la fel de urgent OUG 13/2017, să propună un proiect de lege Parlamentului României ales pe 11 decembrie, să facă dezbatere publică, să consulte specialiștii, societatea civilă și să lăsăm Parlamentul, ca entitate democratică a acestui stat să decidă”, a afirmat Mihai Chirica.

Mihai Chirica a spus că trebuie „să se refacă pactul social și politic cu românii”, că țara nu are nevoie de tensiunile create în jurul actelor normative referitoare la justiție și că solicită demisia ministrului Florin Iordache, pe care îl consideră „singurul vinovat” de această situație.

„De aceea cer public demisia domnului ministru Florin Iordache, ministrul Justiției pe care îl văd singurul om responsabil de haosul pe care l-a creat în aceste zile. Avem nevoie de oameni competenți, de oameni care să privească cu demnitate în ochii românilor”, a afirmat liderul PSD Iași.

Tot Chirica îl critică pe Liviu Dragnea, că nu a știut să se înconjoare de oameni competenți și să țină cont de sfaturile bune. Mihai Chirica îi solicită lui Dragnea să corecteze greșelile comise.

„Este un om puternic, care a reușit să se organizeze într-un mod exemplar, încât a putut să câștige aceste alegeri într-un mod profesionist. Îi reproșez că nu știe să își aleagă oamenii, să pună oameni competenți în jurul lui și nu știe să țină cont de sfaturile oamenilor care contează. Îi cer să corecteze greșelile comise, are și puterea și responsabilitatea să o facă”, a afirmat Chirica.

Tot primarul Iașului a spus că Guvernul nu ar trebui să știe că au fost votați pentru promisiunile făcute în proiectul de guvernare, iar aceștia ar trebui să îl repsecte, însă, în prezent, „Guvernul este aproape paralizat”. El spune că România a ajuns „mod aproape complet nejustificat am ajuns într-o situație tensionată, similară celei de la Revoluția din 1989 în care sute de mii de oameni din zeci de orașe au ieșit în stradă pentru a-și auzi vocea”.

„Am ales să spun adevărul, să nu îmi fie rușine să mă uit în ochii ieșenilor, în ochii propriului partid și al propriei mele conștiințe”, a mai argumentat primarul ieșean, care este și vicepreședinte național al PSD.

Liderul PSD Iași mai spune că nu trebuie să se ajungă la alegeri anticipate, iar populația nu trebuie manipulată.

„Nu cred că domnul Sorin Grindeanu trebuie să plece de la guvernare, nu trebuie să creăm haos în acest stat, nu trebuie să ajungem la alegeri anticipate, nu trebuie să manipulăm populația și să o întoarcem pe una împotriva celeilalte, astfel încât de fiecare dată acest stat să fie dominat de haos și neîncredere. Trebuie să ne îmbunătățim imaginea la nivel internațional, să recăpătăm încrederea celor care vor să investească în noi. Sorin Grindeanu trebuie și poate să meargă mai departe, cu oameni responsabili care pot să facă ca orice proiect de lege al acestei țări să ne reprezinte pe toți”, a afirmat Chirica.

Acesta i-a cerut președintelui României să cheme la „masa negocierilor pe cei care reprezintă democrația acestui stat”. „Domnule președinte Klaus Iohannis, a venit momentul în care să arătați că ne reprezentați pe toți, că nu slujiți niciuneia dintre formațiunile politice și trebuie să chemați la masa negocierilor pe toți cei care reprezintă democrația acestui stat. Nu trebuie să provocăm pe nimeni, trebuie să lăsăm ca actul de justiție să fie corect și să ne implicăm în măsura competențelor pe care le avem”, a punctat Mihai Chirica.

Chirica s-a arătat indignat de cei care au produs violențe, aseară, în Piața Victoriei din București și i-a criticat.

„Este dreptul manifestanților, al românilor, să protesteze atunci când ceva nu funcționează. Este un act al democrației reale în care ne aflăm. Totodată, condamn cu maximă responsabilitate pe cei care au provocat în noaptea trecută prin acte de violență împotriva organelor de ordine, au venit să îi compromită, au venit să distrugă visul lor de a trăi într-o țară demnă, democratică, cu o justiție corectă. Nu trebuie să îi primim printre noi și trebuie să facem în așa manieră încât justiția să spună adevărul”, mai spune el.

„Vreau să îi mulțumesc colegului meu Florin Jianu pentru actul de demnitate personală pe care l-a făcut, este un bun profesionist de care avem nevoie și nădăjduiesc că în continuare guvernarea Grindeanu îl va atrage pentru a continua până la capăt proiectele pe care le-a început”, a afirmatMihai Chirica, felicitând gestul lui Mihai Jianu, după ce acesta a demisionat.