Home » Știri » Vicepreședintele SUA, Mike Pence, declarații legate de relațiile Europei cu America

Vicepreședintele SUA, Mike Pence, declarații legate de relațiile Europei cu America

Sebastian Rotaru / 20.02.2017, 14:43
Vicepreședintele SUA, Mike Pence, declarații legate de relațiile Europei cu America

Vicepreședintele american, Mike Pence, a căutat să liniștească Uniunea Europeană, luni, anunțând că administrația Trump va menține și va dezvolta parteneriate pe zeci de ani în domeniul securității ți consumului.

Donald Tusk, președintele Consiliului European, a declarat că Mike Pence i-a dat răspunsuri afirmative când l-a întrebat despre viziunea sa în trei probleme-cheie: importanța ordinii internaționale – bazate pe dreptul internațional, securitatea – bazată pe NATO și ideea unei Europe unite, informează Reuters.

„După asemenea declarații pozitive, America și Europa trebuie să practice pur și simplu ceea ce susține”, a declarat Tusk.

Președintele Donald Trump i-a alarmat pe liderii Uniunii Europene, prin avizarea deciziei Marii Britanii de a părăsi blocul și prin faptul că a sugerat și altor state să îi urmeze exemplul. Pence a stat un weekend în Germania și a căutat să ofere asigurări europenilor că Trump s-a angajat în pactul de apărare al NATO, dar a lăsat de înțeles că are unele neconvingeri.

Mike Pence a mai spus că Donald Trump i-a cerut să vina la Bruxelles, casa Uniunii Europene, cu un mesaj.

„Astăzi, este privilegiul meu să transmit, în numele președintelui Donald Trump, angajamentul ferm al Statelor Unite în continuarea cooperării și parteneriatului cu Uniunea Europeană. În ciuda tuturor diferențelor noastre, continentele noastre împart aceeași moștenire, aceleași valori, iar mai presus de toate, același scop în promovarea păcii și a prosperității prin libertate, democrație și lege”, a spus Pence.

Oficialii UE au spus că au primit asigurări de la Pence nu doar de continuare a parteneriatului dintre Washington și statele din Europa, dar și cu instituțiile UE de la Bruxelles. Acesta a mai spus că președintele Donald Trump susține în continuare legătura Uniunii. Nu se știe încă în ce măsură a mers discursul lui Pence din Europa, ținând cont de criticile aduse Uniunii Europene de către Donald Trump, dar acesta a lăsat o impresie bună și a încercat să calmeze ieșirile abuzive din public ale lui Donald Trump.