Home » Știri » Ministerul Mediului: aplicația Inspectorul Pădurii a fost descărcată de 60.000 de ori

Ministerul Mediului: aplicația Inspectorul Pădurii a fost descărcată de 60.000 de ori

Sebastian Rotaru / 05.01.2017, 12:34
Ministerul Mediului: aplicația Inspectorul Pădurii a fost descărcată de 60.000 de ori

Aplicația informatică Inspectorul Pădurii, lansată în iulie 2016 de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), a fost descărcată, până în prezent, de 60.000 de utilizatori.

„Aplicația informatică ‘Inspectorul Pădurii’ a fost dezvoltată pe durata acestui mandat pentru a îmbunătăți o aplicație existentă anterior: ‘Radarul Pădurii’. Prin această aplicație, care se poate descărca gratuit pe telefonul mobil, am vrut să dăm posibilitatea oricărui cetățean preocupat de situația pădurilor din țara noastră să se implice în mod mai activ și direct în monitorizarea transportului de materiale lemnoase și în depistarea transporturilor ilegale. A fost gândită în spiritul transparenței, care a fost un principiu de bază al guvernării ‘tehnocrate’ a ministrului Mediului”, se menționează în document, spune Agerpres.

De la momentul lansării și până în prezent, aplicația a fost descărcată de peste 60.000 de români, fiind înregistrate circa un milion de accesări în această perioadă din partea utilizatorilor.

Ministerul Mediului a lansat, în date de 19 iulie, noua aplicație Inspectorul Pădurii, dedicată celor care vor să reclame transporturi ilegale de lemn, ce a putut fi descărcată gratuit, în primă fază, doar din magazinul Google Play. Din toamna anului trecut, aplicația este disponibilă și pentru utilizatorii de iOS și WIN.

În ceea ce privește modul de utilizare a noii aplicații, utilizatorul care observă un vehicul ce transportă masă lemnoasă poate accesa aplicația, iar un prim pas este introducerea numărului de înmatriculare al mașinii respective. Ulterior, în câteva secunde, aplicația verifică acest număr în sistemul SUMAL și răspunde automat cu unul dintre cele două răspunsuri standard, respectiv: varianta I – Acest transport are cod valid – transport legal – și varianta II – Acest transport nu are cod valid – transport posibil ilegal.

Începând din 5 august 2016, prin intermediul aplicației Inspectorul Pădurii, pot fi verificate și alte tipuri de vehicule, cum ar fi vagoane de tren, căruțe, containere maritime etc.