Home » Știri » Ministrul propus al Apărării, Gabriel Leş, avizat favorabil în comisiile reunite

Ministrul propus al Apărării, Gabriel Leş, avizat favorabil în comisiile reunite

Sebastian Rotaru / 04.01.2017, 12:19
Ministrul propus al Apărării, Gabriel Leş, avizat favorabil în comisiile reunite

Ministrul propus al Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a fost avizat pozitiv, miercuri, de comisiile pentru apărare. El a spus că va continua programele de înzestrare a armatei, prin achiziționarea de avioane multirol F16, precum şi a noilor corvete.

Gabriel Leş a fost avizat cu 19 voturi „pentru” şi 11 voturi „împotrivă”.

„Să continuăm înzestrarea Armatei şi, bineînţeles, în perspectiva celor 2% (din PIB – n.r.) este nevoie de înzestrarea armatei pentru proiectele majore. Să nu uităm că noi suntem beneficiari ai securităţii date de structurile NATO, dar trebuie să fim şi furnizori şi trebuie să fim capabili să avem nişte capabilităţi cerute”, a spus Gabriel Leș

Gabriel Leș a fost întreabat dacă are de gând să achiziționeze noi avioane F16, Leş a spus că acțiunea va continua, fiind cuprinsă în programul de înzestrare. În privinţa noilor corvete, în cazul cărora Liviu Dragnea şi Călin Popescu- Tăriceanu s-au arătat împotriva construirii lor în şantierul de la Galaţi, pe motiv că acesta nu are capital românesc, ci olandez, Gabriel Leş a afirmat că navele „sunt prevăzute ca necesitate” şi se va vedea în ce mod vor fi construite.

„Care va fi soluţia, corvetele se vor face mai devreme sau mai târziu”, a spus el, întrebat despre blocarea în Senat de către PSD-ALDE a proiectului Guvernului Cioloş.

Acesta a fost întrebat ce crede că îl recomandă ca ministru al Apărării, iar Gabriel Leș a spus că  a lucrat ca secretar la stat la multe dintre proiectele de înzestrare a Armatei, inclusiv la modernizarea fregatelor şi achiziţionarea aeronavelor F16.