Home » Știri » Ministrul Justiției, reacție în cazul afirmațiilor lui Sebastian Ghiță din înregistrările video

Ministrul Justiției, reacție în cazul afirmațiilor lui Sebastian Ghiță din înregistrările video

Sebastian Rotaru / 12.01.2017, 12:20
Ministrul Justiției, reacție în cazul afirmațiilor lui Sebastian Ghiță din înregistrările video

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a declarat joi că ar fi un amestec în actul de justiție dacă ar exprima un punct de vedere în cazul afirmațiilor lui Sebastian Ghiță.

Acesta a amintit că la Parchetul General există un dosar cu privire la informații făcute publice de fostul deputat, scrie Agerpres.

„Ar fi un amestec al ministrului Justiției în actul de justiție. Există un dosar în acest moment, există organe competente care trebuie să soluționeze și eu cred că nici măcar ministrul Justiției nu trebuie să interfereze în actul de justiție”, a spus Iordache, întrebat despre afirmațiile președintelui PSD, Liviu Dragnea, cu privire la așteptările pe care le are de la ministrul Justiției după apariția în mass-media a „dezvăluirilor” făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță.

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la Antena 3, că ministrul Justiției ar trebui să aibă un cuvânt de spus în cazul afirmațiilor făcute de Sebastian Ghiță în înregistrările preluate de mass-media.

„Să vedem ce se întâmplă în perioada următoare. Cred că ministrul Justiției trebuie să se exprime la un moment dat. Cred că trebuie să aibă un punct de vedere, totuși. (…) Nu se poate trece peste aceste lucruri, nu pot fi trecute la ‘și altele’. E vreo vină, nu e vreo vină. Să nu fie foarte mult film, foarte multă ficțiune. Trebuie să iasă la iveală, pentru că altfel toți actorii au o problemă. Încrederea în cele două instituții are de suferit și nu e în regulă. L-ați auzit pe domnul președinte Klaus Werner Iohannis având vreun punct de vedere pe subiectele astea?”, a spus liderul PSD.

Fostul deputat Sebastian Ghiță este dispărut de o lună, iar de o săptămână este dat în urmărire națională și internațională. Acesta nu s-a prezentat la nicio citație în cazul dosarelor în care este cercetat. În schimb, la postul condus de el, România TV, el a apărut în niște înregistrări în care face acuzații grave asupra unor persoane importante din România.