Home » Știri » Mircea Dumitru: Decizia CNATDCU în cazul lui Tobă este independentă de ancheta procurorilor

Mircea Dumitru: Decizia CNATDCU în cazul lui Tobă este independentă de ancheta procurorilor

George Stanciu / 07.12.2016, 15:08
Mircea Dumitru: Decizia CNATDCU în cazul lui Tobă este independentă de ancheta procurorilor

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a afirmat, miercuri, că decizia dată de CNATDCU, ce va stabili dacă Petre Tobă a plagiat sau nu în cadrul lucrării de doctorat este independentă de ancheta procurorilor, care investighează plângerea de abuz în serviciu făcută de fostul ministru de Interne.

Ministrul Educaţiei a transmis, miercuri, că analiza dosarului fostului ministru Petre Tobă este completă.

„Toată procedura este dusă până la capăt. Dar domnia sa a făcut o contestaţie. Trece termenul respectiv, analiza contestaţiei. Deja se face. Vreau să spun că este declanşată şi acea procedură inerentă de către parchet. Apoi este şi analiza CCR, care trebuie să reglementeze dacă Ministerul Educaţiei poate să retragă titlul de doctor”,  a explicat ministrul educației.

Dumitru a mai adăugat că nu există presiuni asupra comisiei ce a reanalizat sesizarea cu privire la lucrarea de doctorat a lui Tobă, decizia fiind de plagiat.

„Nu e nicio presiune asupra comisiei şi nu văd nicio legătură cauzală între cele două chestiuni. Este o chestiune pur procedurală pentru care Parchetul a declanşat inerent acea anchetă. Nu sunt vizate persoane care au elaborat referatul de specialitate şi nicidecum persoanele care acum sunt în Consiliul General al CNATDCU”, a mai spus Mircea Dumitru, conform news.ro.

El a arătat că decizia CNATDCU nu are legături și nu va fi influențată de decizia dată de procurori.

„Dacă va influenţa? Sub nicio formă. Exact ceea ce va considera comisia de specialitate, comisia tehnică înainte, comisia de specialitate şi votul final al CNATDCU, acela va fi verdictul final”, a adăugat Mircea Dumitru.

Consiliul General al Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în data 12 octombrie, că fostul ministru de Interne Petre Tobă, dar şi primarul oraşului Voluntari Florentin Pandele, au plagiat în lucrările de doctorat şi a susținut că va trimite la Ministerul Educaţiei propunerea de retragere a titlurilor de doctor acordate acestora.