Home » Știri » Mitingul PNL pentru susținerea premierului Cioloș, amânat. Ce motive invocă liberalii

Mitingul PNL pentru susținerea premierului Cioloș, amânat. Ce motive invocă liberalii

Ionel Palade / 18.10.2016, 12:38
Mitingul PNL pentru susținerea premierului Cioloș, amânat. Ce motive invocă liberalii

Mitingul PNL pentru susținerea premierului Dacian Cioloș a fost amânat cu două săptămâni. Hotărârea a fost luată de Comisia de Unificare a partidului.

Vicepreședintele PNL Cezar Preda a motivat amânarea prin lipsa unor avize pe care ar urma să le primească pentru organizarea demonstrației, dar și pentru că au fost reziliate contractele cu firmele de transport, potrivit news.ro.

Totodată, liberalii menţin conflictul cu primarul general Gabriela Firea. Ei acuză Primăria Capitalei că îi împiedică să manifesteze şi că nu le dă aprobare.

„Sper ca doamna primar general să înţeleagă că democraţia este aceeaşi de 26 de ani. Acolo unde lumea doreşte să manifesteze în mod democratic, paşnic, trebuie să primească aprobare”, a mai spus Cezar Preda. De asemenea, el a infirmat că obiectul mitingului PNL ar fi susţinerea guvernului tehnocrat.

Pe de altă parte însă, vicepreşedintele PNL a precizat că „liberalii doresc ca această susţinere să se concretizeze într-o colaborare cu Dacian Cioloş, care este de bun augur”.

La sfârşitul acestei săptămâni, PNL va încerca o armonizare a Platformei lui Dacian Cioloş cu programul de guvernare al liberalilor.

Cezar Preda a mai afirmat că nu are cunştinţă dacă premierul va participa la mitingul PNL. ”Nu ştiu, mi-aş dori ca premierul Dacian Cioloş să fie la miting, pentru că noi îl susţinem”, a adăugat Cezar Preda.

Gabriela Firea declarase, în urmă cu câteva zile, într-o intervenţie televizată, că i-a transmis preşedintelui PNL, Alina Gorghiu, protocolul privind solicitarea de organizare a mitingului şi că semnătura secretarului primăriei ar urma să fie pusă marţi dimineaţă.  ”Este un scandal mediatic fals, creat pentru a manipula”, a mai acuzat primarul general al Capitalei.

Alina Gorghiu acuzase iniţial că membrii PSD aflaţi în conducerea Capitalei vor ”să cenzureze” mitingul pe care liberalii intenţionează să-l organizeze pentru susţinerea lui Dacian Cioloş.

Sursă foto: Rador