Home » Știri » Tenis: Monica Niculescu s-a calificat în semifinale la Hobart

Tenis: Monica Niculescu s-a calificat în semifinale la Hobart

Sebastian Rotaru / 12.01.2017, 17:18
Tenis: Monica Niculescu s-a calificat în semifinale la Hobart

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Hobart din Australia.

În ciuda faptului că a acuzat dureri abdominale în meciul din sferturi cu japoneza Risa Ozaki, ea a căștigat  semifinalele, scrie site-ul competiției dotate cu premii totale de 226.750 dolari, potrivit Agerpres.

Niculescu are 29 de ani și se află pe locul 40 WTA. Ea s-a impus cu 6-4, 6-4 după două ore și 4 minute, la capătul unui meci dificil, în fața unei adversare venite din calificări, care ocupă locul 100 în clasamentul mondial.

Românca a beneficiat de o pauză medicală între seturi de circa 9 minute, după ce s-a plâns de dureri în zona abdominală. La revenirea pe teren, s-a văzut că ea servește cu dificultate, dar aceasta nu a împiedicat-o să se desprindă la 4-0 în manșa secundă. A urmat însă o cădere a sa, iar Ozaki a adunat punct după punct, până la 4-4 și a avut trei șanse de 5-4. Niculescu a revenit și a reușit să obțină break-ul, iar apoi a încheiat meciul cu 6-4.

„Am servit încet tocmai pentru a-mi proteja zona abdomenului (…) A trebuit să joc pentru fiecare punct, așa încât a fost greu. Am avut șansa să câștig acel ghem și să conduc cu 5-0, dar am jucat prostește”, a recunoscut Niculescu.

„A jucat bine (Ozaki — n.r.), nu a comis greșeli. A trebuit să alerg mult și să alerg pentru fiecare minge, fiindcă nu mi-a făcut niciun cadou. În setul 2 am servit destul de încet, de aceea scorul a evoluat prost pentru mine, dar sunt bucuroasă că am încheiat în două seturi”, a spus Monica Niculescu

Niculescu o va întâlni în penultimul act pe ucraineanca Lesia Țurenko (27 ani, 71 WTA), care a învins-o pe americanca Shelby Rogers în sferturi cu 4-6, 6-4, 6-3.

Monica a câștigat singurul meci cu Țurenko de până acum, în 2011, în calificări la Indian Wells, cu 6-2, 6-3.

Monica Niculescu are două titluri la Hobart, ambele la dublu, în 2012 (alături de Irina Begu) și în 2014 (alături de Klara Koukalova).