Home » Știri » Tenis: Monica Niculescu a pierdut în primul tur de la Sankt Petersburg (WTA)

Tenis: Monica Niculescu a pierdut în primul tur de la Sankt Petersburg (WTA)

Sebastian Rotaru / 31.01.2017, 15:51
Tenis: Monica Niculescu a pierdut în primul tur de la Sankt Petersburg (WTA)

Jucătoarea română de tenis, Monica Niculescu, a pierdut, marți, în runda inaugurală a turneului WTA, în fața croatei Ana Konjuh.

Monica Niculescu a pierdut cu 1-6, 6-3, 6-2, la Sankt Petersburg (Rusia), turneu dotat cu premii totale în valoare de 710.900 dolari, informează Agerpres.

Konjuh (19 ani, 39 WTA) s-a impus după exact două ore de joc în fața româncei, care este cu zece ani mai în vârstă decât ea și mai bine clasată în ierarhia mondială (34 WTA).

Monica a început excelent meciul și a câștigat primul set în 30 de minute, cu un sec 6-1. Niculescu a început bine și setul al doilea, cu break, dar apoi jocul său s-a rupt și Konjuh a luat patru ghemuri la rând, câștigând setul cu 6-3. În decisiv, tânăra croată a dominat jocul a condus cu 2-0, 3-1, 3-2 și a încheiat cu 6-2.

Konjuh (6 ași, 8 duble greșeli) a mai învins-o pe Niculescu în 2015, în finala turneului WTA de la Nottingham, cu 1-6, 6-4, 6-2.

În optimile turneului de la Sankt Petersburg, Konjuh o va întâlni, în premieră, pe Simona Halep (4 WTA), principala favorită a turneului.

Niculescu va continua la dublu, alături de Irina Begu, care a fost învinsă și ea marți, la simplu, de Andrea Petkovic (Germania), cu 6-1, 7-5. Niculescu și Begu vor juca în primul tur la dublu contra perechii Lenka Kuncikova (Cehia)/Elise Mertens (Belgia). Româncele o vor putea reîntâlni pe Mertens și în meciul de Fed Cup de la București, din perioada 11-12 februarie, din primul tur al Grupei Mondiale II.

Niculescu va primi pentru evoluția de la simplu 6.925 dolari și un punct WTA.

La Australian Open, Monica Niculescu a pierdut chiar în primul tur, în fața rusoaicei Blinkova (6-2 4-6 6-4), iar croata a ajuns în runda a doua. Ea a trecut de Kristina Mladenovic, mai întâi (6-4 6-2), iar, apoi, a pierdut cu Daria Gavrilova (6-2 1-6 6-4).

Dacă Ana Konjuh n-a a evoluat decât la Auckland și Melbourne, Monica Niculescu a jucat și la Shenzhen, unde a disputat alte două meciuri, unul câștigat în primul tur cu Zhang Kai-Lin și altul pierdut în faza următoare, cu Wang Qiang.