Monica Pop, reacție tranșantă. „Cum e posibilă dezinformarea că după vaccinare nu se mai îmbolnăvesc”. Ce spune medicul român

de:
03 04. 2021, 13:34
Monica Pop, reacție tranșantă. Ce spune medicul despre dezinformarea cu privire la vaccinare

După ce autoritățile au transmis că persoanele care s-au imunizat nu mai transmit coronavirus, medicul oftalmolog Monica Pop a lansat un nou mesaj critic în care acuză autoritățile de dezinformare.

Monica Pop: „Cum e posibilă dezinformarea că după vaccinare nu se mai îmbolnăvesc”

În cadrul unei postări pe rețelele de socializare, dr. Monica Pop a declarat că nu înțelege care este motivul acestor dezinformări, mai ales că ultimele date oficiale arată că unele vaccinate s-au infectat. Potrivit medicului, persoanele care s-au vaccinat nu sunt scutite de boală, ci pot face o variantă mai ușoară a acesteia.

”Cum e posibila dezinformarea ca după vaccinare nu se mai îmbolnăvesc?! Indiferent cine susține asta și ce baza invoca! INSP-UL a anunțat public acum câteva zile ca 7000 (șapte mii) de romani vaccinați, unii cu rapel, au făcut boala COVID !!! Si atunci?! Acum dl Col Dr. Gheorghiță spune ca sunt peste 13.400 de testați pozitiv după primul vaccin și peste 1850 după rapel ! Au făcut boala! Deci?!

Se știu și exemple de persoane publice vaccinate, cu rapel, care au făcut COVID după vaccin (inclusiv după rapel). Col. Dr. Gheorghița are dreptate și surse sigure, doar e șeful campaniei și strategiei de vaccinare! De ce se spune altceva??!! De ce atâta dezinformare ??!! Se tem că vor rămâne cu vaccinurile? Sau??!! E normal sa spui asemenea neadevăr populației??!! Cu ce scop??!! Și, cum sa poți spune ca un infectat vaccinat nu transmite??!! Dacă e infectat, cum nu transmite??!! Nu e tot INFECTAT??!!”, a spus Monica Pop.

Dr. Monica Pop susține că persoanele vaccinate nu sunt scutite de boală

Medicul oftalmolog vine cu argumentul că autoritățile au recunoscut faptul că unii dintre cei vaccinați s-au îmbolnăvit de coronavirus. Mai mult de atât, chiar și unele persoane care au făcut rapelul s-au infectat.

Potrivit Monicăi Pop, orice vaccinat poate lua boala, însă va face o formă mai ușoară a acesteia. De asemenea, medicul a vorbit și despre domeniul HoReCa și a venit și cu o serie de recomandări pentru ca restaurantele să poată funcționa în continuare în siguranță.

”Infectații nu sunt la fel??!! Că fac forme mai blânde, da, aceasta e menirea vaccinurilor în toate bolile virale! Dar, NU e real că nu se mai îmbolnăvesc! Iar, dacă “nu se îmbolnăvesc”, ce sa transmită??!! Și din formularea acestui anunț se deduce simplu care e realitatea.

Orice vaccinat se poate infecta cu coronavirus. Ceea ce face vaccinul este să protejeze ca pacientul să facă o formă ușoară, dar de boală nu scapă. Dacă se întâlnește un vaccinat cu cineva cu corona ia boala. Deci sugestia este că acei oameni ( n.r Horeca) să ceară test negativ sau să îl facă la intrare”, recomandă Monica Pop.

Monica Pop, reacție tranșantă. Ce spune medicul despre dezinformarea cu privire la vaccinare

Vaccinarea este soluția. Asta este ceea ce se comunică politic tot timpul și ar trebui spus oamenilor corect pentru că, oamenii nu știu lucrurile astea. Cred că dacă au făcut vaccinul, gata nu mai fac boala. Nu este adevărat! Fac boală ușoară dar o transmit altora. Dezinformările duc la neînțelegeri și la lucruri care se spun și care nu sunt reale”, a adăugat medicul.