Home » Știri » Monumentul dedicat victimelor de la Colectiv va fi inaugurat duminică

Monumentul dedicat victimelor de la Colectiv va fi inaugurat duminică

George Stanciu / 25.10.2016, 14:15
Monumentul dedicat victimelor de la Colectiv va fi inaugurat duminică

Un monument ce are soclul realizat din piatră de Dobrogea, iar statuia în formă de înger, sculptată în bronz, este situat în Piaţa Bucur, fiind ridicat în memoria victimelor incendiului de la clubul Colectiv. Acesta va fi inaugurat duminică, la comemorarea de 1 an de la tragedia care a făcut 64 de victime. 

Marţi, se lucra la gravarea pe soclu a numelor celor 64 de tineri care au murit în și după seara de 30 octombrie 2015. ”Până duminică trebuie să fie gata”, afirmă paznicul de la intrarea în fosta fabrică Pionierul.

”Noi am primit mai multe idei şi am ales una. Aceasta, realizată de artista Elena Surdu Stănescu, a fost aleasă, fiind reprezentativă. Are un soclu-semisferă din piatră de Dobrogea, codru de Babadag se numeşte, înalt de un metru, iar statuia va avea 1,60 de metri înălţime”, a transmis pentru news.ro Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010.

Monumentul a costat 70.000 de euro, iar o parte din cost a fost acoperit din donații, restul fiind suporta de către bugetul local al Primăriei Sector 4. ”Am apelat şi la ei pentru că nu am putut să strângem toţi banii”, a mai adăugat Eugen Iancu.

Inaugurarea monumentului va avea loc duminică, la ora 13.00. ”Duminică vom fi toţi acolo, sau cei care mai suportă aglomeraţia şi presa”, a precizat Eugen Iancu, ce şi-a pierdut copilul în dezastrul de la Colectiv, pe Mihai Alexandru de 25 de ani.

În data de 5 octombrie 2016, Consiliul Local al Sectorului 4 și-a dat avizul pentru construcția unui monument în Piaţa Bucur, ca memorial al tragicului eveniment de la Colectiv. ”Se aprobă acordarea sponsorizării în sumă de 220.000 de lei către Asociaţia Colectiv GTG 3010”, arată hotărârea Consiliului Local.

În seara de 30 octombrie 2015, formaţia rock Goodbye to Gravity îşi lansa al doilea album, ”Mantras of War”, având un concert de lansare în Colectiv. În urma incendiului care a izbucnit în club, şi-au pierdut viaţa patru dintre cei cinci membri ai trupei, dar și fani și jurnaliști. În afară de cei 64 de morți în urma incendiului, mai bine de 160 de oameni au fost răniţi în incendiu.