Home » Știri » Moțiune de cenzură: PNL și USR au depus moțiunea împotriva Guvernului

Moțiune de cenzură: PNL și USR au depus moțiunea împotriva Guvernului

Sebastian Rotaru / 01.02.2017, 16:46
Moțiune de cenzură: PNL și USR au depus moțiunea împotriva Guvernului

Partidele PNL și USR au depus, miercuri, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, iar liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat că aceasta este cea mai „legală şi instituţională” pentru a cere demisia Guvernului.

„Aceasta este moţiunea de cenzură pe care PNL împreună cu USR o depun astăzi (miercuri – n.r.), este primul demers politic important pe care Opoziţia îl face astăzi în România într-un moment de cumpănă, într-un moment în care prin OUG, prin decizii ale Guvernului se încearcă legalizarea furtului în România (…). Aceasta este soluţia legală, instituţională pentru demisia Guvernului şi soluţia pentru a putea ajunge la alegeri anticipate”, a afirmat Raluca Turcan, despre această moțiune de cenzură, potrivit News.ro.

Chiar înainte ca această moțiune de cenzură să fie depusă la Camera Deputaților, mai mulți parlamentari USR au protestat pe holurile Parlamentului, cerând „demisia” Guvernului, Aceștia au biocotat și conferința de presă a ministrului Justiției, Florin Iordache.

Prin acestă moţiune de cenzură împotriva Guvernului, se arată o serie de critici dure la adresa coaliţiei PSD – ALDE, pe care PNL şi USR o acuză de legalizarea furtului prin adoptarea OUG privind modificarea Codurilor penale şi a legii grațierii.

”Renunţaţi la legalizarea furtului în România (…) Românii nu vor graţierea şi salvarea politicienilor corupţi. Legiferarea în folos propriu nu este o soluţie pentru România pentru că nu face decât să slăbească statul de drept şi să ne slăbească ca naţiune. Vă somăm să renunţaţi la acţiunile împotriva respectării legii, să renunţaţi la a proteja şi a atenta la viaţa, siguranţa şi viitorul românilor. Nu vă mai ascundeţi în spatele unui vot pe care cetăţenii vi l-au acordat cu bună credinţă şi deschideţi larg ochii pentru a vedea că nu guvernaţi o Românie minoritară a celor corupţi”, se arată în textul moţiunii de cenzură, depus la Camera Deputaților.