Home » Știri » VIDEO Un faimos muzeu al figurinelor de ceară se închide: ce statui se vând

VIDEO Un faimos muzeu al figurinelor de ceară se închide: ce statui se vând

Sebastian Rotaru / 10.01.2017, 07:58
VIDEO Un faimos muzeu al figurinelor de ceară se închide: ce statui se vând

Statui de ceară ale unor personalități faimoase din lume se vor vinde, după ce unul dintre cele mai faimoase muzee ale figurinelor de ceară se închide.

Statui din ceară ale tuturor cuplurilor prezidenţiale americane, de la George şi Martha Washington la Barack şi Michelle Obama, vor fi licitate de muzeul The Hall of Presidents and First Ladies aflat în Gettysburg, închis după aproape 60 de ani de funcţionare, din lipsă de vizitatori, scrie Mediafax.

Statuile din ceară ale preşedinţilor americani au fost realizate la dimensiuni reale, în timp ce statuile primelor doamne au fost realizate la o scară de o treime şi ”poartă” ţinutele pe care acestea le-au purtat la ceremoniile de învestitură. Potrivit lui Max T. Felty, preşedintele şi proprietarul Gettysburg Heritage Enterprises, care deţine Hall of Presidents şi alte atracţii din Gettysburg, statuile din ceară pierd interesul publicului, în favoarea exponatelor cu tehnologie înaltă.

Max T. Felty a explicat că Hall of Presidents a avut peste un million de vizitatori de la data deschiderii sale, în anul 1957. În primii cinci până la zece ani, cel puţin 200.000 de persoane au vizitat muzeul anual, iar majoritatea vizitatorilor au apreciat faptul că instituţia se concentrează pe întreaga istorie americană, nu doar pe Războiul Civil. Însă, în ultimii cinci – şapte ani, numărul de vizitatori ai muzeului a scăzut treptat, la o medie de 15.000 – 20.000 de persoane anual.