Home » Știri » Newsweek: 125.000 de exemplare în care Hillary Clinton era prezentată ca noul preşedinte al SUA, distribuite din greşeală

Newsweek: 125.000 de exemplare în care Hillary Clinton era prezentată ca noul preşedinte al SUA, distribuite din greşeală

Octavian Palade / 10.11.2016, 15:25
Newsweek: 125.000 de exemplare în care Hillary Clinton era prezentată ca noul preşedinte al SUA, distribuite din greşeală

Newsweek a distribuit din greşeală 125.000 de exemplare în care Hillary Clinton era prezentată ca noul preşedinte al Statelor Unite.

Hillary Clinton a devenit preşedinte din greşeală. Revista Newsweek a distribuit aproximativ 125.000 de exemplare în care a prezentat-o pe candidata democrată drept noul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, după ce redacţia a pregătit două variante ale unui număr special, pentru cele două posibile rezultate ale alegerilor prezindenţiale, scrie The Guardian, potrivit news.ro.

125.000 de exemplare ale revistei Newsweek au fost retrase de pe piaţă, după victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane.

Exemplarul care o declara pe Hillary Clinton cel de-al 45-lea preşedinte american avea pe prima pagină titlul următor: ”Doamna preşedinte: Călătoria istorică a lui Hillary Clinton până la Casa Albă”.

”În ziua alegerilor, americanii din toată ţara au respins tipul de teamă şi conservatorismul bazat pe ură din campania lui Donald Trump. Cel mai înalt tavan din sticlă din lumea occidentală s-a spart, în sfârşit”, se scria în articol.

Conform The New York Post, partenerul de producţie al revistei Newsweek, Topix Media, a distribuit doar varianta care prezenta victoria lui Clinton, deoarece a considerat că politiciana democrată va câştiga în mod sigur alegerile prezidenţiale.

Cu toate că retailerii au fost anunţaţi să nu pună în vânzare exemplarele înainte de alegeri, câteva dintre acestea au fost vândute. ”Ca toată lumea, am greşit. Am cerut înapoierea tuturor exemplarelor, deoarece trebuie să facem loc pentru revistele în care este prezentată victoria lui Donald Trump. Ne aşteptăm să se vândă foarte bine, pentru că cererea este extraordinară”, a declarat Tony Romando.

Un incident asemnănător a avut loc în anul 1948, când Chicago Daily Tribune a publicat titlul ”Dewey l-a învins pe Truman” după alegerile prezidenţiale. Însă Harry Truman l-a învins pe rivalul său republican, Thomas Dewey. Preşedintele american s-a amuzat pe seama incidentului, deoarece Chicago Daily Tribune, o publicaţie care l-a susţinut pe republican, îl numise ”imbecil”.