Home » Știri » Nicușor Dan a instalat cu ”aprobare tacită” primul cort al USR din București

Nicușor Dan a instalat cu ”aprobare tacită” primul cort al USR din București

George Stanciu / 26.09.2016, 15:53
Nicușor Dan a instalat cu ”aprobare tacită” primul cort al USR din București

Nicușor Dan a fost prezent, luni, la instalarea primului cort unde se vor strânge semnături de către USR pentru participarea la alegerile parlamentare din decembrie, cu toate că nu a primit autorizaţie de la Primăriei Capitalei. Acesta a depus o cerere încă de acum o lună, iar instituţia nu a răspuns, astfel că se consideră că există un acord tacit.

”În urmă cu o lună, pe 26 august, am făcut o cerere la Primăria Capitalei. În primăvară am făcut aceeaşi cerere, ni s-a răspuns în 15 zile şi am început să amplasăm corturile. Acum au trecut deja 30 de zile, nu ni s-a dat niciun răspuns, am tot fost trimişi de la o direcţie la alta a Primăriei Capitalei. Deja a trecut jumătate din termenul de strângere a semnăturilor şi există o interpretare a legii acordului tacit care spune că atunci când ceri ceva unei autorităţi, ea nu-ţi răspunde în termen de 30 de zile, consideri că ţi-a soluţionat în mod pozitiv”, a afirmat Nicușor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi România.

Membrii USR acuză primăriile și din alte orașe că nu au oferit autorizaţiile pentru amplasarea de corturi, conform news.ro.

”În Timişoara, Comisia de Avizare a Adunărilor Publice din cadrul Primăriei a decis să refuze amplasarea de corturi de către USR şi să admită doar mobilier urban constând în masă, scaune şi umbrelă. În conţinutul răspunsului primit din partea Comisiei de Avizare a Adunărilor Publice nu există nicio explicaţie şi nu este specificat niciun temei legal care să justifice interzicerea amplasării corturilor”, a transmis Nicușor Dan în data de 19 septembrie.

Nicuşor Dan a fost unul dintre membrii echipei ce s-au ocupat de instalarea primului cort al USR, aflat vizavi de esplanada cu statui din Piaţa Universităţii. În București vor fi montate un număr de 38 de corturi în care membrii, dar şi simpatizanţii USR îi vor invita pe trecători să semneze pentru susţinerea USR în vederea depunerii candidaturii pentru alegerile parlamentare.

”Dacă vine Poliţia Locală şi îl demontează, n-o să ne batem cu Poliţia Locală. O să le arătăm şi legea şi cererea pe care am depus-o acum mai bine de 30 de zile Primăriei generale. O să sperăm că ei o să înţeleagă, că o să interpreteze corect legea. Dacă ne vor demonta, vor face un abuz şi ne vom îndrepta împotriva lor în instanţă, în penal, pentru abuz în serviciu”, a adăugat Nicușor Dan.

Primăria Brașov a oferit autorizație pentru campanie doar începând cu 1 octombrie, cu toate că 27 octombrie este termenul limită pentru depunerea de semnături de către partide.

Sursă imagine: www.romaniacurata.ro