Home » Știri » Nicușor Dan, despre o posibilă demisie a parlamentarilor USR

Nicușor Dan, despre o posibilă demisie a parlamentarilor USR

Sebastian Rotaru / 01.02.2017, 14:40
Nicușor Dan, despre o posibilă demisie a parlamentarilor USR

Liderul Uniunii Salvați România (USR), Nicușor Dan, a spus, pe fondul deciziilor Guvernului de marți seara de a aproba legea grațierii și OUG pentru Codurile Penale, că parlamentarii USR își dau demisia din funcții, dacă asta ar duce la alegeri anticipate.

Nicușor Dan a ținut totuși să precizeze că echipa sa își dorește ca „prin orice mijloace adoptarea ordonanței privind amnistia și a legii de grațiere”, informează Agerpres.

„Primim îndemnuri să demisionăm din Parlament. Dacă demisia ar avea vreun efect, am face-o acum, și eu și toți parlamentarii USR, fără ezitare. Obiectivul este acum să oprim prin orice mijloace adoptarea ordonanței privind amnistia și a legii de grațiere. Demisia nu rezolvă acest lucru și nici nu va duce, așa cum speră mulți, la declanșarea alegerilor anticipate. Demisia va lăsa majoritatea PSD-ALDE fără opoziție. Ideea că li se va face rușine să rămână singuri în Parlament e nerealistă. Nu au rușine”, scrie Nicușor Dan, miercuri, pe Facebook.

Nicușor Dan mai spune că, potrivit Constituției, există „o singură cale de declanșare a anticipatelor, și anume dizolvarea Parlamentului”.

„Rezultatul practic al demisiei tuturor parlamentarilor din Opoziție ar fi că vom rămâne cu un Parlament format numai din PSD și ALDE pe cap, timp de 4 ani. Adică un scenariu de coșmar”, adaugă acesta.

La alegerile parlamentare din 11 decembrie, Uniunea Salvaţi România a reuşit să se claseze pe locul trei în preferinţele electoratului precedată de PNL și PSD și a obţinut 8,87% din voturi cu 30 mandate la Camera Deputaţilor şi 8,92% din voturi cu 13 mandate la Senat.

Și la alegerile locale din 5 iunie, Uniunea Salvați Bucureștiul (USB) s-a clasat, de asemenea, pe locul doi în preferințele bucureștenilor.

Progresul partidului lui Nicușor Dan a fost unul apreciat chiar și de opoziție, deoarece, în șase luni de la înființare, a reuțit să devină al treilea cel mai important partid din țară.