Home » Știri » Nicușor Dan îl ironizează pe Liviu Dragnea

Nicușor Dan îl ironizează pe Liviu Dragnea

George Stanciu / 22.11.2016, 16:22
Nicușor Dan îl ironizează pe Liviu Dragnea

Liderul USR, Nicușor Dan, a afirmat, făcând referire la afirmaţiile liderului PSD Liviu Dragnea, ce spunea că se teme de fraudă la alegerile parlamentare, că ”este o glumă foarte bună ca un om condamnat penal pentru fraudarea alegerilor să vorbească de fraudarea alegerilor”.

”Este o glumă foarte bună ca un om condamnat penal pentru fraudarea alegerilor să vorbească de fraudarea alegerilor”, a declarat liderul USR, întrebat într-o conferinţă de presă ce părere are despre afirmațiile lui Liviu Dragnea, care s-a arătat îngrijorat faţă de corectitudinea desfăşurării procesului electoral de la alegerile parlamentare din decembrie.

Întrebat dacă are suspiciuni față de bunul-mers al alegerilor parlamentare din decembrie, Nicușor Dan a afirmat că există ”o experienţă bogată despre ce se întâmplă în secţiile de votare” şi a făcut și un apel către electorat, în această direcție.

”Vreau să rog pe toţi oamenii care, indiferent cu ce partid intenţionează să voteze, să se înscrie pe listele de delegaţi ale USR pentru a putea să avem delegaţi în cele 19.000 de secţii. Ieri aveam 2.000 din 19.000. Noi avem termenul până pe 27 noiembrie să depunem la Birourile Electorale Judeţene, am cerut până mâine, până pe 23, pentru reprezentanţi ca să putem noi să procesăm. Reprezentanţii sunt cei plătiţi de stat, delegaţii sunt cei trimişi de partid, pentru ei termenul pe care l-am cerut este 2 decembrie, iar termenul la care noi trebuie să trimitem delegaţii este 5 sau 6 decembrie”, a arătat Nicușor Dan.

Liviu Dragnea a declarat, duminică, la România TV, că are „suspiciuni” cu privire la schimbările petrecute la Ministerul de Interne în ultima vremea, dar și față de ancheta DNA de la AEP.

„Sunt două instituţii cheie în organizarea alegerilor din România: MAI şi AEP. Ministerul de Interne a suferit transformări majore, cum-necum, de la începutul anului Dacian Cioloş a avut ţintă ca de acolo să plece Petre Tobă. (…) Acum MAI este condus de apropiatul lui Dacian Cioloş. Tulburări majore în MAI şi în serviciul secret al ministerului. (…) AEP a rămas fără conducător. AEP este cea care după alegeri centralizează voturile şi repartizează mandate, pe baza unui soft la care noi deocamdată nu avem acces”, a spus Dragnea, conform news.ro.

Din această cauză, președintele PSD afirmă că a solicitat ca BEC să pună la dispoziţia partidului său aplicaţiile informatice folosite pentru distribuirea mandatelor, afirmând că nu este în regulă ca formaţiunile politice să nu aibă acces la ele în aceste condiţii.