Home » Știri » Reacția lui Nicușor Dan la decizia lui Dragnea de a alcătui o comisie care să cerceteze Guvernul Cioloș

Reacția lui Nicușor Dan la decizia lui Dragnea de a alcătui o comisie care să cerceteze Guvernul Cioloș

Sebastian Rotaru / 10.01.2017, 13:43
Reacția lui Nicușor Dan la decizia lui Dragnea de a alcătui o comisie care să cerceteze Guvernul Cioloș

Nicuşor Dan a criticat anchetarea de către comisia parlamentară a rectificărilor bugetare de anul trecut făcute de Guvernul Cioloş.

Nicușor Dan consideră că era suficientă consultarea unor documente oficiale ale statului român şi menţionând că USR, alături de PNL şi PMP au votat împotrivă, informează news.ro.

”A fost, dacă nu mă înşel, un vot 11 la 5, adică la constituirea comisiilor de anchetă s-au opus PNL, USR şi PMP. De ce? Sunt nişte întrebări care pot să fie puse în mod evident, însă nu e necesară constituirea unei comisii de anchetă, e suficientă consultarea unor documente oficiale ale statului român, note de fundamentare, care au justificat acele rectificări bugetare”, a declarat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan a criticat şi convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, dar şi legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe.

”Activitatea parlamentară şi democraţia încep să se degradeze. Nu e în regulă nici ca Guvernul să fi propus o lege de abilitare în care să fie propuse modificări prin ordonanţe de guvern a legilor organice, motiv pentru care s-a făcut sesizarea de la CCR. Nu e în regulă nici convocarea Parlamentului de pe o oră pe alta, nu e în regulă nici convocarea Parlamentului doar ca pretext ca Guvernul să poată da ordonanţe de urgenţă. Deci, toate astea sunt cumva… Parlamentul e aşa un fel de masă de manevră, pentru ca guvernul să poată să dea ordonanţe – nu poate simple, şi atunci le dă de urgenţă”, a afirmat Nicuşor Dan.

Birourile Permanente reunite au aprobat, marţi, solicitarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, privind efectuarea unei anchete a Comisiilor de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului prin care să fie verificare condiţiile în care s-a realizat rectificarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat din august şi noiembrie 2016 de către Guvernul Cioloş, a anunţat marţi secretarul Camerei.