Home » Știri » Alegeri parlamentare. Nicușor Dan: Eu nu mai am niciun ban. Din donații am strâns mai puțin decât la locale

Alegeri parlamentare. Nicușor Dan: Eu nu mai am niciun ban. Din donații am strâns mai puțin decât la locale

Octavian Palade / 11.11.2016, 09:42
Alegeri parlamentare. Nicușor Dan: Eu nu mai am niciun ban. Din donații am strâns mai puțin decât la locale

Președintele USR, Nicușor Dan, spune că pentru campania electorală la parlamentare partidul a reuşit să strângă doar 150.000 de euro din donaţii.

Nicușor Dan afirmă că suma este la jumătate față de cea strânsă în campania din Bucureşti de la locale, de 300.000 de euro, potrivit news.ro.

”Eu nu mai am niciun ban. Încă de la alegerile din 2012, mi-am curăţat toate economiile”, a declarat liderul USR.

Nicușor Dan spune că partidul stă mai rău decât în campania de la alegerile locale din Bucureşti, în ceea ce privește donaţiile.

”Atunci (la alegerile locale – n.r.) am reuşit să strângem 300.000 de euro, în precampanie şi campanie, iar acum nu am strâns decât 150.000 de euro, asta şi din cauză că principalii noştri donatori şi-au atins limita maximă cu care pot finanţa un partid, în campania locală. Practic, acum nu am mai avut mari donatori, cu două, trei excepţii, în schimb am avut mult mai multe donaţii online. La locale, am avut aproape 70.000 de euro donaţii online, acum avem undeva la 100.000. Cam asta este cifra şi o să continuăm să primim”, a mai afirmat șeful USR.

El a precizat că un aspect important este faptul că AEP nu a rambursat banii pe care i-au cheltuit în campania pentru alegerile locale.

”Aşa cum prevede legea, AEP trebuie să ramburseze banii tuturor partidelor care au făcut cel puţin 3%, iar noi am făcut 30% . Au întârziat, mai întâi au spus că îi primim în septembrie, apoi pe 19 octombrie, acum au avansat o nouă dată, 5 decembrie, când nu îi vom mai putea folosi, din păcate”, a mai arătat Nicușor Dan.

La întrebarea dacă va veni cu bani de acasă, liderul USR a răspuns: ”Eu nu mai am niciun ban. Încă de la alegerile din 2012, mi-am curăţat toate economiile. Sper, colegii mei, conform legi, banii vin de la candidaţi, iar partidul nu mai poate să strângă. Deci o să avem donaţiile online care se vor duce la candidaţi şi sper ca ceilalţi colegi ai mei să reuşească şi să se împrumute cu bani. Să începi o campanie electorală cu 100.000 de euro e cam puţin”.