Home » Știri » Nigel Farage vrea să fie ambasador în SUA: Este singura alegere rațională

Nigel Farage vrea să fie ambasador în SUA: Este singura alegere rațională

Octavian Palade / 10.11.2016, 16:43
Nigel Farage vrea să fie ambasador în SUA: Este singura alegere rațională

UKIP afirmă că europarlamentarul Nigel Farage este singura alegere raţională pentru poziţia de ambasador în Statele Unite.

UKIP dorește numirea europarlamentarului Nigel Farage în poziţia de ambasador al Marii Britanii în Statele Unite, deoarece acesta ar reprezenta singura alegere raţională după venirea lui Donald Trump la Casa Albă, relatează Newsweek, citat de news.ro.

Farage l-a felicitat pentru victorie pe Donal Trump şi a explicat că rezultatele alegerilor prezidenţiale americane sunt asemănătoare unui referendum supradimensionat pentru Brexit, potrivit aceleiași surse.

”Nigel Farage ar trebui să fie numit de la 1 ianuarie 2017 în poziţia de ambasador în Statele Unite”, se menționează într-un comunicat de presă semnat de liderii formaţiunii antiimigraţioniste, printre care se numără şi vicepreşedintele şi purtătorul de cuvânt pentru comerţ internaţional al UKIP.

Antiimigraţioniştii afirmă că relaţia specială cultivată în ultimele decenii între Marea Britanie şi Statele Unite ar trebui să devină şi mai importantă după ieşirea din UE. În plus, formaţiunea britanică aminteşte în comunicat de relaţiile bune ale lui Nigel Farage cu Donald Trump.

”O relaţie mult mai bună decât are oricine altcineva din viaţa publică britanică”, se mai precizează în comunicatul UKIP.

Liderul UKIP a declarat că victoria surprinzătoare înregistrată în alegerile prezidenţiale de republicanul Donald Trump ar pute fi catalogată drept un referendum supradimensionat pentru Brexit. Termenul de comparație al liderului britanic antiimigraţionist are legătură cu ideea că cele două naţiuni şi-au recăpătat suveranitatea prin vot.

”Numirea lui Nigel Farage este în interesul naţional. Alternativa este un nume din sistemul ministerului de Externe, care cu siguranţă că nu posedă aceeaşi empatie sau înţelegere pentru următoarea administraţie americană. Nigel Farage este cea mai bună alegere pentru ambasadorul britanic în Statele Unite”, mai transmite UKIP în comunicatul menționat.

Liderul UKIP a acţionat în calitate de consultant ocazional pentru campania republicană şi a apărut la un eveniment de campanie alături de republicanul Donald Trump.