Home » Știri » Se anunță un protest uriaș în București, dar și în alte orase din țară, după aprobarea OUG pe Justiție

Se anunță un protest uriaș în București, dar și în alte orase din țară, după aprobarea OUG pe Justiție

Sebastian Rotaru / 01.02.2017, 17:22
Se anunță un protest uriaș în București, dar și în alte orase din țară, după aprobarea OUG pe Justiție

În urma adoptării de către Guvernul Grindeanu a OUG privind modificarea Codurilor penale, se anunță mai un protest uraș în București dar și în Cluj, Iași, Constanța, Timișoara, Sibiu, Arad, Brașov, Galați și Buzău, relatează News.ro.

BUCUREŞTI

”Pentru viitorul copiilor noştri! Pentru o Românie cu bun simţ! Cu bun simţ trebuie să şi protestăm!” se arată într-un anunţ pe Facebook, privind un nou protest, la care si-au anunțat prezența 26.000 de persoane, programat să înceapă miercuri seară, la ora 19.00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Pe o altă pagină de Facebook, alte 6.000 de persoane anunță că vor fi în Piața Victoriei.

CLUJ-NAPOCA

Și la Cluj-Napoca este anunțat un protest mare, unde, în urma unui apel făcut pe reţelele de socializare, un grup de de mii de oameni ar urma să reia protestul de aseară, începând cu ora 19:00. Protestul începe în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

TIMIŞOARA

La Timişoara, protestul este programat să înceapă în jurul orei 18.00, în Piaţa Victoriei, pe platoul din faţa Operei. Studenţii au anunţat pe Facebook că vor participa şi ei la miting, chiar dacă sunt în sesiune.

”În sesiunea asta pică doar Guvernul”, a scris o studentă pe Facebook.

Sunt aşteptate să participe mii de persoane, iar unii dintre organizatori au anunţat că este posibil ca miercuri seară coloana de manifestanţi să se deplaseze pe mai multe bulevarde principale din Timişoara.

În noaptea de marţi spre miercuri, la Timişoara au ieşit în stradă peste 1.500 de persoane.

IAŞI

Peste 6.000 de persoane şi-au anunţat prezenţa, tot pe Facebook, şi la un protest programat, miercuri seară, în Piaţa Unirii din Iaşi.

”Guvernul a adoptat pe furiş, marţi, 31 ianuarie, Ordonanţa de Urgenţă cu privire la modificarea Codului Penal. Toată România, în stradă începând cu 1 februarie! Nu ne lăsăm până nu vedem: retragerea ordonanţei de modificare a Codului Penal, demisia imediată a Guvernului, renunţarea la proiectul de lege pentru graţiere şi alegeri anticipate”,scrie pe pagina evenimentului.

SIBIU

Tot pe Fcebook s-au mobilizat și sibienii, iar diseară vor ieși în stradă.

”De azi ieşim în stradă în fiecare zi până învingem! Sibiul spune Nu legii graţierii, Sibiul nu acceptă un guvern penal ce ne ignoră, ne jigneşte, ne considera nişte prosti!”, se arată pe pagina unuia dintre evenimentele create pe Facebook.

Membrii Fan Clubului echipei de baschet CSU Sibiu vor fi și ei la protest. ”Niciodată nu am făcut politică, însă, de data aceasta, sentimentul că suntem furaţi şi umiliţi pe faţă este prea puternic. Aşadar, după meciul de la ora 19:00, ne vedem în stradă!”

Protestul de miercuri seara a fost autorizat de către Primăria Sivbiu.

“Primăria Sibiu a primit o cerere pentru avizarea unei adunări pe domeniul public în data de 1 februarie. Organizatorii declară că scopul este un protest împotriva ordonanţelor privind graţierea şi amnistia. Comisia de Avizare a Adunărilor Publice a analizat şi a aprobat desfăşurarea protestului pe domeniul public în data de 1 februarie, în intervalul orar 17 – 23, pe următorul traseu: Piaţa Mare – str. N. Bălcescu – str. Andrei Şaguna – Instituţia Prefectului – str. A. Şaguna – Piaţa Unirii – Calea Dumbrăvii – b-dul Mihai Viteazu – str. Rahovei – str. Semaforului – str. Ştefan cel Mare – str. Bâlea – str. Hermann Oberth – str. Constituţiei – str. General Magheru – str. Avram Iancu – Piaţa Mare” – au transmis reprezentantii Primariei Sibiu.

 

ARAD

Sute de arădeni au distribuit pe reţelele de socializare o invitaţie de participare la protest, miercuri seară, locul de întâlnire stabilit fiind Piaţa Revoluţiei, în jurul orei 18,00.

Cu sloganul: ”Nu staţi în casă, dacă vă pasă!”, pe internet a fost lansat un apel de ieșire la miting

CONSTANŢA

Şi constănţenii anunţă că ies în stradă miercuri, în jurul orei 18.00, punctul de întâlnire, fiind ca la majoritatea protestelor, în faţa Prefecturii. Dacă se respectă scenariul ultimelor manifestări, oamenii vor pleca apoi într-un marş de străzile şi bulevardele din municipiu, iar unul dintre punctele în care se vor opri ar putea fi sediul organizaţiei judeţene a PSD Constanţa.

BRAŞOV

Şi la Braşov vor ieși oameni în stradă, la un protest programat să înceapă la ora 17.00, în faţa Prefecturii

GALAŢI

În Galaţi, aproximativ 100 de oameni se adună la un protest, anunţat pe Facebook, de la ora 17.00, în faţa sediului Prefecturii.

BUZĂU

La ora 18:00, în Piața Dacia din Buzău sunt așteptate câteva sute de persoane pentru a protesta.

”Pentru viitorul copiilor nostri! Pentru o Românie cu bun simţ! Au dat legea mişeleşte, noaptea, au minţit că vor discuta doar despre buget. Au încălcat Art. 40, alin. 2 din Constitutie, iar din acest motiv acest guvern trebuie sa plece. Iar pentru a nu fi ales iarăşi un Guvern format din PSD, eventual în frunte cu Liviu Dragnea, acest Parlament trebuie să plece. Nu contează partidul cu care ai votat, ordonanţele pe graţiere, amnistie, pentru decriminalizarea abuzului in serviciu nu pot rămâne aşa. Puterea a legalizat Coruptia organizată. Asta nu este România în care vrem sa trăim şi în care vrem să ne creştem copiii. (…).”, este mesajul transmis pe Facebook de organizatorul protestului de la Buzău.

Focșani

La ora 17:00, în Piașa Unirii din Focșani se anunță căteva zeci de persoane.