Home » Știri » O biserică din centrul Bacăului a fost vandalizată

O biserică din centrul Bacăului a fost vandalizată

George Stanciu / 10.10.2016, 14:49
O biserică din centrul Bacăului a fost vandalizată

O biserică de rit catolic din municipiul Bacău a fost vandalizată de un individ care a spart ușa de la intrare şi a pătruns în lăcaşul de cult în cursul nopții. Aflat înăuntru, acesta  a stricat o orgă electrică, dar și o statuetă reprezentându-l pe Iisus. De asemenea, a incendiat pe altar pe altar mai multe înscrisuri religioase. Tânărul a fost dus de către poliţişti la Phisiatrie pentru a fi consultat, dar este și anchetat pentru profanare și distrugere a obiectelor de cult.

Tânărul, cu vârsta de 20 de ani a pătruns, în noaptea de duminică spre luni, în interiorul bisericii catolice ”Sfânta Cruce”, aflată pe bulevardul principal din Bacău. Individul a forţat uşa de la intrare, potrivit declarațiilor date de reprezentantul Poliţiei Judeţene Bacău.

După ce acesta a intrat în lăcașul de cult, bărbatul a început să dărâme mai multe obiecte, între acestea numărându-se o orgă electrică şi o statuetă ce îl reprezintă pe Iisus, pe care a smuls-o din soclul în care era montată. De asemenea, tânărul a dat foc la mai multe înscrisuri religioase pe care le-a găsit, folosind altarul în acest scop.

”La sesizarea făcută de către preotul ce slujește la biserică, poliţiştii au reuşit să-l identifice pe autorul faptelor, un tânăr de 20 de ani, din municipiul Bacău. Persoana în cauză a fost transportată la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău pentru un consult de specialitate”, a transmis, luni, pentru news.ro, Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău..

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru distrugere şi profanare a obiectelor de cult pe numele tânărului, dar acesta a fost supus și unui consult psihiatric.