Home » Știri » Orele de educație fizică și sport, obligatorii și pentru elevii scutiți

Orele de educație fizică și sport, obligatorii și pentru elevii scutiți

Octavian Palade / 28.10.2016, 11:59
Orele de educație fizică și sport, obligatorii și pentru elevii scutiți

Orele de educație fizică și sport sunt obligatorii inclusiv pentru elevii scutiți de efort. Absențele vor fi trecute în catalog.

La orele de educație fizică și sport au obligația să participe inclusiv elevii care dețin o scutire medicală. În caz contrar, absenţele de la aceste ore vor fi trecute în catalog, precizează, pe pagina sa de Facebook, Ministerul Educaţiei, relatează news.ro.

Ministerul Educaţiei a adus, pe pagina de Facebook, lămuriri legate de prezenţa elevilor la orele de sport, arătând că au existat întrebări legate de situaţia elevilor scutiţi medical.

„Elevii scutiţi de efort fizic au obligaţia de a fi prezenţi la orele de educaţie fizică şi sport, iar absenţele la aceste ore se trec în catalog. Profesorul de educaţie fizică şi sport consemnează în catolog, la rubrica respectivă, «scutit medical în semestrul» sau «scutit medical în anul şcolar», specificând, totodată, documentul medical, numărul şi data eliberării acestuia”, transmite Ministerul Educaţiei.

Instituţia mai menționează că elevilor scutiţi medical nu li se acordă calificative/note şi nu li se încheie media la această disciplină în semestrul sau în anul în care sunt scutiţi medical.

Potrivit sursei citate, cadrul didactic le poate atribui acestor elevi sarcini cu caracter organizatoric: arbitraj, cronometrare, măsurare, înregistrarea unor elemente tehnice, ţinerea scorului. Elevii care beneficiază de scutire medicală nu sunt obligaţi să vină la orele de educaţie fizică şi sport în echipament sportiv, dar trebuie să aibă încălţăminte adecvată pentru sălile de sport.