Home » Știri » Parlamentarii USR consideră inutilă participarea lor la ședintele Comisiilor de buget

Parlamentarii USR consideră inutilă participarea lor la ședintele Comisiilor de buget

Sebastian Rotaru / 18.01.2017, 18:39
Parlamentarii USR consideră inutilă participarea lor la ședintele Comisiilor de buget

Parlamentarii USR care au fost membri ai Cabinetului Cioloș și care sunt invitați la audierile de la Comisiile de buget, consideră că nu au ce căuta acolo.

„În opinia USR, Comisia comună de buget-finanțe, care analizează ultima rectificare de buget a Guvernului Cioloș, este un spectacol de circ politic. PSD și-a mințit alegătorii în campania electorală și caută un țap ispășitor pentru imposibilitatea de a-și putea îndeplini promisiunile. Mai este și o diversiune menită să distragă atenția de la singurul obiectiv al partidului: impunitatea pentru faptele de corupție săvârșite de politicienii majorității. PSD a mințit și că va înființa o comisie de anchetă, aceasta este o comisie de analiză cu o ordine de zi obișnuită. Majoritatea din Parlament risipește banii cetățenilor pentru a analiza ceea ce spune chiar ministrul PSD de Finanțe că este acea gaură la buget, o prognoză. Prin urmare, parlamentarii USR care au fost membri ai Cabinetului Cioloș și care sunt invitați la această pseudo-comisie consideră inutilă participarea lor la o mascaradă fără un alt scop decât cel politic, al PSD”, se arată într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, deputatul USR Dan Barna a transmis președintelui Comisiei pentru buget de la Camera Deputaților o scrisoare în care spune că în perioada în care a îndeplinit mandatul de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene nu a avut la niciun moment niciun fel de atribuții sau sarcini delegate relative zonei pregătirii/rectificării bugetului MFE.

„Am primit, cu surprindere, în cursul zilei de ieri adresa de informare prin care îmi comunicați că am fost inclus în calendarul de audieri stabilit de birourile de conducere ale Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților și Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital a Senatului. Prin prezenta adresă vă comunic că în perioada în care am îndeplinit mandatul de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene nu am avut la niciun moment niciun fel de atribuții sau sarcini delegate relative zonei pregătirii/rectificării bugetului MFE. Nu am avut niciun fel de contribuție la rectificarea bugetului general consolidat și este important de precizat că Ministerul Fondurilor Europene nu are niciun rol sau atribuție în procesul de elaborare a bugetului celorlalte entități publice, ordonatori de credit, estimările privind fondurile europene aferente proiectelor pe care intenționează să le deruleze acestea fiind în exclusiva lor responsabilitate”, a scris Barna.

Potrivit deputatului USR, invitarea sa la analiza pe care o desfășoară cele două comisii parlamentare nu este de natură să furnizeze informații relevante pentru tema adresată.