Home » Știri » Partidul Republican ar putea fi sancționat, la cererea democraților, din cauza lui Trump

Partidul Republican ar putea fi sancționat, la cererea democraților, din cauza lui Trump

George Stanciu / 27.10.2016, 15:48
Partidul Republican ar putea fi sancționat, la cererea democraților, din cauza lui Trump

Democrații americani au cerut în instanță condamnarea Comitetul Naţional Republican, din cauză că Donald Trump şi-ar fi încurajat votanții să-i intimideze pe alegătorii din minorități.

Mai exact, democrații afirmă că republicanii au încălcat un consens mai vechi, ce presupune că este interzis unui partid să le pună întrebări alegătorilor la urne, dar și să îi împiedice pe cetățeni să voteze.

Democrații vor ca Tribunalul Federal din New Jersey să nu le permită republicanilor să cheltuie fonduri în cadrul aşa-ziselor eforturi cu privire la asigurarea integritatății votului şi să nu le ofere posibilitatea angajaţilor Partidului Republican sa ia parte la măsurile de asigurare a securităţii votului, arată news.ro.

Pe parcursul campaniei electorale, candidatul republican Donald Trump și-a avertizat susținătorii să “fie atenţi” cu privire la frauda electorală ce va avea loc în timpul alegerilor din 8 noiembrie, mai în unele zone unde locuiesc multe persoane ce aparțin minorităților, cu toate că nu există nicio dovadă că ar fi pregătite fraude pentru alegeri. O parte dintre susţinătorii lui Trump au promis că vor face acest lucru, arată democrații în plângerea înaintată instanței.

Comitetul Naţional Republican a susţinut demersurile pe care Donald Trump le-a inițiat mai adaugă democrații.

Republicanii au respins în repetate rânduri acuzatele lansate de democrați. “Comitetul Naţional Republican respectă cu stricteţe consensul şi nu ia parte, nici direct, nici indirect, la nici un efort de a împiedica sau remedia frauda la vot. Nu ne coordonăm cu echipa de campanie a lui Trump şi cu nicio altă echipă de campanie sau organizaţie de partid în eforturile pe care le depun în acest sens”, a transmis un purtător de cuvânt republican

Presa nu a putut lua legătura cu reprezentanții lui Trump pentru a le cere un punct de vedere.