Home » Știri » Percheziții la Autoritatea Electorală Permanentă. Președintele AEP, vizat de ancheta DNA

Percheziții la Autoritatea Electorală Permanentă. Președintele AEP, vizat de ancheta DNA

Octavian Palade / 15.11.2016, 09:51
Percheziții la Autoritatea Electorală Permanentă. Președintele AEP, vizat de ancheta DNA

Procurorii DNA efectuează percheziţii la Autoritatea Electorală Permanentă, preşedintele AEP , Ana Maria Pătru, fiind printre cei vizaţi de ancheta procurilor.

DNA Ploieşti efectuează marţi dimineaţă percheziţii la Autoritatea Electorală Permanentă, într-un dosar care vizează fapte de trafic de influenţă şi spălare de bani, conform unor surse judiciare, citate de news.ro.

Sursele arată că printre persoanele vizate este şi preşedintele AEP, Ana Maria Pătru.

Direcţia Naţională Anticorupţie anunță că Serviciul teritorial Ploieşti desfășoară cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciunea săvârşirii, în perioada 2008 -2015, a unor infracţiuni de corupţie. În această cauză se fac patru percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Vâlcea, la o instituţie publică şi la domiciliile unor persoane.

Surse din cadrul anchetei au menționat că procurori de la DNA Ploieşti şi ofiţeri de Poliţie Judiciară ridică documente de la sediul Autorităţii Electorale Permanente.

Conform surselor citate, în acest dosar se fac cercetări pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, iar printre persoanele vizate ar fi şi preşedintele AEP, Ana Maria Pătru.

La finalul percheziţiilor vor fi audiate mai multe persoane, au precizat sursele judiciare.

Percheziţiile sunt efectuate de procurori împreună cu jandarmi de la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”.

Ancheta DNA Ploieşti la sediul Autorităţii Electorale Permanente, într-un dosar privind fapte de trafic de influenţă şi spălare de bani, vizează modul în care au fost cumpărate mai multe softuri folosite la desfăşurarea alegerilor din ultimii ani,

Preşedintele AEP, Ana Maria Pătru, urmează să fie adus la audieri.

Surse judiciare au declarat că ancheta procurorilor DNA Ploieşti vizează modul în care au fost cumpărate mai multe softuri folosite la desfăşurarea alegerilor din ultimii ani.

Preşedintele AEP, Ana Maria Pătru, va fi adusă la audieri, la Ploieşti.

Soțul șefei AEP a încercat să fugă în timpul perchezițiilor

Soţul preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, vizată de ancheta DNA Ploieşti, a încercat să fugă în timpul percheziţiilor de la locuinţa celor doi soţi din judeţul Vâlcea. El avea asupra sa documente ale societăţii sale radiate, care ”erau relevante pentru circuitul spăgii”, potrivit surselor judiciare.

Procurorii au reuşit însă să-l oprească pe bărbat.