Home » Știri » Peste un milion de dolari zilnic pentru protecția lui Trump

Peste un milion de dolari zilnic pentru protecția lui Trump

Octavian Palade / 22.11.2016, 09:28
Peste un milion de dolari zilnic pentru protecția lui Trump

Autorităţile newyorkeze cheltuiesc peste un milion de dolari zilnic pentru a asigura protecţia președintelui ales Donald Trump.

Autorităţile din New York cheltuiesc zilnic un milion de dolari din bugetul metropolei pentru a asigura securitatea lui Donald Trump şi a familiei sale. Toate aceste costuri nu vor scădea dramatic după ce miliardarul republican se va muta la Casa Albă, în contextul în care Melania Trump a anunţat deja că va continua să locuiască în Manhattan, pentru ca fiul cuplului prezidenţial să nu fie transferat în mijlocul anului şcolar, relatează CNN, potrivit news.ro.

Miliardarul a a dat de înțeles că are de gând să revină des în locuinţa sa din Trump Tower, atât timp cât Melania şi Barrob Trump vor rămâne în Manhattan.

Printre aceste costuri se numără în special necesitatea de asigurare a prezenţei poliţiştilor alături de copiii şi nepoţii magnatului republican, care beneficiază și ei de protecţia serviciilor secrete.

Toate rudele lui Trump, păzite de autorități

Toate rudele apropiate ale lui Trump locuiesc în New York şi au dreptul la protecţia serviciilor secrete.

”Imperativul numărul unu îl reprezintă siguranţa şi securitatea. Îi datorăm asta preşedintelui ales, familiei şi echipei sale”, a declarat primarul metropelei, Bill de Blasio. De asemenea, acesta a sugerat că New York-ul va avea nevoie de ajutor pentru a suporta toate aceste costuri, în special orele suplimentare muncite de către poliţişti.

În timp ce responsabilitatea protejării lui Trump aparţine în special serviciilor secrete, polițiatrebuie să participe la gestionarea mulţimilor.

Fiecare preşedinte are dreptul de a beneficia de protecţia autorităţilor locale atunci când se întoarce în localitatea natală. Însă protejarea miliardarului republican este deosebit de scumpă, având în vedere că acesta locuieşte în cel mai dens populat cartier din New York.

”Nu am avut niciodată o situaţie în care un POTUS (n.r., preşedinte al Statelor Unite) să fie aici într-un mod regulat. Detaliile cu privire la planurile sale de viitor sunt necunoscute, dar ştim sigur că în următoarele 65 de zile va fi prezent în special aici”, a declarat primarul de Blasio.

New York-ul a primit rambursări pentru sumele investite în protejarea unor lideri ai lumii, care au vizitat anterior Manhattanul. Potrivit datelor înregistrate de autorităţile locale, orașul a primit rambursări în valoare de 26 de milioane de dolari în perioada iunie 2015 – iunie 2016.

Forțele de poliție au ridicat baricade în jurul Trump Tower, în vreme ce traficul rutier a fost complet oprit într-o zonă de pe 56th Street

În timp ce magnatul se plimbă prin metropolă, poliţiştii sunt obligaţi să oprească circulaţia. În acest sens, circulaţia a fost oprită vineri după-amiază în tunelul Lincoln în timpul orei de vârf, pentru a-i permite lui Trump să plece din New York în New Jersey.