Home » Știri » Petiția online prin care i se cere demisia lui Victor Ciorbea, 80.000 semnături în două zile

Petiția online prin care i se cere demisia lui Victor Ciorbea, 80.000 semnături în două zile

Sebastian Rotaru / 06.01.2017, 17:39
Petiția online prin care i se cere demisia lui Victor Ciorbea, 80.000 semnături în două zile

O petiție inițiată online pentru demiterea Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, a adunat, în două zile, 80.000 de semnături.

Reamntim că Victor Ciorbea a stârnit un val de indignare joi, după ce a atacat la Curtea Constituțională a României (CCR) legea 90/2001, care spune că pot fi parte din Guvern doar persoane care nu au suferit vreo condamnare penală. Decizia lui este catalogată de mulți lideri politici ca fiind una care lucrează în favoarea liderului PSD, Liviu Dragnea, condamnat la doi ani și jumătate cu suspendare în dosarul Referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu din 2012.

Petiția, inițiată de Tudor Brădățan începe așa:

„Domnule Ciorbea,”
„Suntem nemulțumiți de felul în care vă derulați activitatea, acordând foarte puțină atenție cetățenilor și deosebit de multă grijă politicienilor acuzați sau condamnați pentru diferite ilegalități. Vă cerem să eliberați postul pentru cineva care pune interesul cetățeanului pe primul loc.
Domnule avocat, sunteți concediat!”

Acesta continuă cu importanța Avocatului Poporului:

„De ce este important?”

„De când ocupă funcția de Avocat al Poporului, Victor Ciorbea s-a remarcat doar prin blatul evident pe care l-a făcut cu toți cei ce sfidează drepturile omului.
Când au fost oameni călcați în picioare la Pungești, nu a avut nicio apăsare. Când mii de persoane cu dizabilități ar fi avut nevoie de implicarea sa, le-a întors spatele. Când “scriitorii” din pușcării sau președinți de partid certați cu legea i-au cerut sprijinul, nu a ezitat să îl ofere.
Aș putea continua lista nemulțumirilor până maine, dar chiar și atât e suficient pentru a îi cere demisia.”

Petiția o găsiți aici