Home » Știri » Eugen Tomac cere demisia ministrului de Interne, Carmen Dan

Eugen Tomac cere demisia ministrului de Interne, Carmen Dan

Sebastian Rotaru / 02.02.2017, 14:10
Eugen Tomac cere demisia ministrului de Interne, Carmen Dan

Președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a anunțat, joi, că i-a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, spunând că aceasta, prin faptul că a prezentat „o listă neagră” a persoanelor care sunt violente la proteste, reprezintă „un atac la adresa libertăţii de exprimare şi a democraţiei”.

„În această perioadă extrem de tensionată, când instituţiile au obligaţia să acţioneze cu multă responsabilitate, am asistat la un precedent extrem de periculos: am văzut un ministru de Interne depăşit de situaţie, care în loc să ne xplice cum poate evita escaladarea unor situaţii neprevăzute sau despre care aveau informaţii că pot degenera a trecut la ameninţări extrem de periculoase pentru orice societate democratică”, a spus Eugen Tomac, citat de News.ro.

Eugen Tomac a mai spus că Mișcarea Populară „demisia imediată” a ministrului de Interne, Carmen Dan.

„Faptul că ministrul de Interne în urmă cu puţin timp a prezentat o listă neagră a persoanelor care instigă populaţia la proteste reprezintă un atac la adresa libertăţii de exprimare şi a democraţiei. Credem că asemenea practici comuniste nu îşi au locul în rândul instituţiilor statului român, motiv pentru care PMP cere demisia imediată a ministrului de Interne. Este inacceptabil un asemenea comportament, îi recomandăm să stea câteva zile la Sighet să vadă ce înseamă suferinţă din partea celor incluşi cândva pe asemenea liste de ameninţare”, a mai spus acesta.

Este „un atac fără precedent” pe care Eugen Tomac „îl condamnă cu toată fermitatea”, motiv pentru care cere ministrului de Interne să-şi prezinte demisia.

”Ieri, în data de 1 februarie, acţiunile de protest au fost promovate prin intermediul reţelelor de socializare (în special pe pagina grupului „Corupţia ucide”, prin evenimente sub titulatura „NU legii graţierii şi amnistiei!”). Cu aceasta ocazie, am remarcat implicarea unor personalităţi publice, formatori de opinie sau membri ai unor formaţiuni politice pentru susţinerea acestor proteste în stradă. Vă pot da şi câteva exemple: Mircea Marian, Ovidiu Vanghele, Robert Turcescu, Emilia Şercan, Lucian Mîndruţă, Nicuşor Dan, Clotilde Armand, Cătălin Tolontan sau Andrei Gheorghe. Ne-am confruntat cu situaţii în care pe site-urile de socializare au fost postare adrese de domiciliu al unor lideri politici şi numerele de telefon ale miniştrilor, ceea ce a accentuat şi mai mult presiunea străzii şi a crescut gradul de emoţie negativă! Respectivele informaţii erau protejate de Legea datelor cu caracter personal, cu toate acestea, ele au devenit publice”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, joi, într-o conferinţă de presă.