Home » Știri » PNL a început demersurile pentru revocarea din funcție a Avocatului Poporului

PNL a început demersurile pentru revocarea din funcție a Avocatului Poporului

Sebastian Rotaru / 26.01.2017, 14:51
PNL a început demersurile pentru revocarea din funcție a Avocatului Poporului

PNL va demara, săptămâna viitoare, demersurile de revocare din funcţia de Avocat al Poporului a lui Victor Ciorbea.

preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a făcut anunțul, joi, iar printre motivele invocate fiind că Ciorbea a politizat instituţia pe care o conduce şi s-a transformat într-un vasal al PSD, scrie News.ro.

”Am decis să începem demersurile de revocare din funcţie a Avocatului poporului. Domnul Victor Ciorbea nu respectă legea care stă la baza instituţiei Avocatului poporului. Domnul Victor Ciorbea a politizat această instituţie şi s-a comportat ca un vasal al PSD, ca un executant umil al intereselor PSD. Vom solicita începerea procedurilor de revocare şi să ajungă în funcţia de Avocat al poporului o persoană profesionistă, de probitate morală, o persoană care să respecte în primul rând oamenii”, a declarat Raluca Turcan.

Argumentele pentru demiterea lui Victor Ciorbea, invocate de Turcan sunt: lipsa de reacţie faţă de ordonanţa privind migraţia primarilor şi atacarea la Curtea Constituţională a legii care interzice condamnaţilor să fie membri ai Guvernului.

”Vă meţionez lipsa de reacţie pe ordonanţa privind migraţia primarilor, vă menţionez reacţia exagerată după câţiva ani de sancţionare a unei norme care interzice condamnaţilor să facă parte din Guvern. Şi, de asemenea, modul public în care Victor Ciorbea răspunde solicitărilor şi aşteptărilor PSD, în dispreţ faţă de cetăţenii pe care ar trebui să-i reprezinte în faţa instituţiilor statului”, a explicat Turcan.

Preşedintele interimar al PNL a anunţat că liberalii vor depune o solicitare la Birourile Permanente Reunite pentru ca revocarea lui Victor Ciorbea să fie inclusă pe ordinea de zi a primei şedinţe de plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Reamntim că Victor Ciorbea a stârnit un val de indignare joi, după ce a atacat la Curtea Constituțională a României (CCR) legea 90/2001, care spune că pot fi parte din Guvern doar persoane care nu au suferit vreo condamnare penală. Decizia lui este catalogată de mulți lideri politici ca fiind una care lucrează în favoarea liderului PSD, Liviu Dragnea, condamnat la doi ani și jumătate cu suspendare în dosarul Referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu din 2012.