Home » Știri » Pokemon Go îți îmbunătățește condiția fizică, dar îți oferă și o stare de bine

Pokemon Go îți îmbunătățește condiția fizică, dar îți oferă și o stare de bine

George Stanciu / 15.12.2016, 12:13
Pokemon Go îți îmbunătățește condiția fizică, dar îți oferă și o stare de bine

Pokemon Go a avut un val de popularitate extrem de mare în această vară, iar efectele sale asupra jucătorilor sunt destul de variate.

Oamenii și-au instalat aplicația pe telefon și au pornit la plimbare prin orașe pentru a putea merge la ”sălile de sport” și la Pokestops, dar această situație nu a fost una de lungă durată. Un studiu recent apărut în The BMJ (fostul British Medical Journal), ne indică faptul că Pokemon Go are meritul de a fi sporit activitatea fizică a jucătorilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, în SUA,cu toate că schimbarea a fost una de moment.

Cercetătorii au observat că, într-un interval de aproximativ șase săptămâni după ce oamenii și-au instalat pentru prima dată jocul, nivelul de activitate al acestora a revenit la perioada dinainte de Pokemon Go, conform datelor de pedometru din iPhone.

În cadrul primei săptămâni de joc, utilizatorii au făcut cu 1000 de pași mai mult pe zi, în medie, comparativ cu luna dinainte ca jocul să se lanseze. Asta se traduce în 11 minute de mers în plus, în fiecare zi. Studiul a avut ca subiecți 560 de jucători înrăiți, dar și 622 de utilizatori ce încă nu jucaseră jocul. Cercetătorii au mai observat și că factori precum vârsta, sexul, rasa, greutatea corporală, locația (urbană, suburbană sau rurală) nu influențează în niciun fel activitatea fizică, arată engadget.com.

Efectele fizice nu durează prea mult, dar acesta nu reprezintă singurul beneficiu pe care îl oferă Pokemon Go. Acesta a reușit să ofere un real ajutor și persoanelor ce întâmpină diverse bariere psihologice, cum ar fi anxietatea și depresia. Jocul i-a scos, literalmente, din case și le-a oferit posibilitatea să treacă peste astfel de probleme.

Nu durează foarte mult până să găsești o persoană pe care Pokemon Go a motivat-o să iasă la plimbare și să interacționeze cu alții. Chiar dacă pentru majoritatea jucătorilor, asta pare să fie ceva simplu, reprezintă un progres foarte mare pentru cei cu diverse probleme psihologice.