Home » Știri » Poliția Rutieră din Piatra Neamț, sub asaltul DNA. 14 polițiști au luat mită de 115 ori în mai puțin de o lună

Poliția Rutieră din Piatra Neamț, sub asaltul DNA. 14 polițiști au luat mită de 115 ori în mai puțin de o lună

Octavian Palade / 10.11.2016, 09:14
Poliția Rutieră din Piatra Neamț, sub asaltul DNA. 14 polițiști au luat mită de 115 ori în mai puțin de o lună

DNA a reținut un comisar-șef și șase agenți, iar alți șapte polițiști sunt sub control judiciar, pentru luare de mită.

Procurorii DNA l-au reținut pe comisarul-şef de poliţie Viorel Andronic, precum şi şase agenţi de la Biroul Rutier din Poliţia Piatra Neamţ, pentru luare de mită. În același dosar, alți șapte polițiști sunt anchetați sub control judiciar, relatează news.ro.

Anchetatorii îi acuză pe polițiști că ar fi luat mită între 50 şi 400 de lei, de 115 ori, în mai puţin de o lună, în special de la şoferi care depăşeau viteza legală, o parte din bani ajungând şi la comisarul-şef.

Potrivit unui comunicat publicat joi de către DNA, Viorel Andronic este acuzat de luare de mită în formă continuată (11 acte materiale).

În același timp, alți șase agenți de la Rutieră au fost reținuți pentru infracțiunile de luare de mită, fals intelectual și dare de mită în formă continuată.

Toţi cei şase sunt agenţi la Biroul Rutier din Poliţia municipiului Piatra Neamţ, iar joi vor fi prezentaţi Curţii de Apel Bacău, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Totodată, procurorii DNA au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de alți șase agenţi din cadrulPoliţiei municipiului Piatra Neamţ – Birourile Rutier şi Ordine Publică, pentru luare de mită în formă continuată și pentru luare de mită.

 

Acuzațiile DNA: 115 fapte de luare de mită

Anchetatorii susțin că, ”în perioada 22 aprilie – 18 mai 2016, respectivii lucrători de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au fost desemnaţi să efectueze activităţi de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză.
Din mijloacele de probă administrate rezultă că luarea de mită se desfăşura ca o activitate repetitivă (115 acte materiale)”.

Poliţiştii ar fi primit între 50 şi 400 de lei de la şoferi opriţi în trafic pentru depăşirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier, ca să nu constate şi să sancţioneze contravenţiile.

Procurorii DNA acuză că o parte din mită a ajuns la comisarul-şef Viorel Andronic.

Mai mult, anchetatorii au precizat că în cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, fără a da însă numele acestora sau calitatea lor în dosar.

Cel puţin zece poliţişti de la Biroul Rutier Piatra Neamţ au fost audiaţi miercuri seară de procurorii DNA, după ce ar fi fost corupţi de către diverşi şoferi să nu constate excesul de viteză al acestora în trafic.