Home » Știri » Polițist DIPI, reținut pentru tentativă de omor

Polițist DIPI, reținut pentru tentativă de omor

Octavian Palade / 11.11.2016, 11:35
Polițist DIPI, reținut pentru tentativă de omor

Un polițist de la DIPI Argeș și-a împușcat soția şi un alt poliţist aflat în misiune. Anterior, acesta a dat foc apartamentului în care locuiește.

Un polițist angajat la DIPI Argeș s-a certat cu soţia sa şi a dat foc sufrageriei apartamentului în care cei doi locuiesc, într-un bloc din municipiul Piteşti.

Vecinii au simțit misros de fum şi au sunat la 112, iar femeia a cerut ajutorul autorităţilor, scrie news.ro.

Purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, a declarat că în momentul în care pompierii au ajuns la faţa locului, cei doi locatari părăsiseră apartamentul, iar focul cuprinsese mobilierul şi alte bunuri din sufragerie.

Ulterior, poliţistul a început să tragă cu o armă letală asupra celor care interveneau – pompieri şi poliţişti, rănind un poliţist, dar şi pe soţia sa. Echipajele SMURD i-au dus la spital pe soţia agresorului şi pe poliţistul rănit.

Poliţistul a fost reţinut pentru tentativă de omor calificat. Dosarul, care a fost deschis iniţial la Parchetul Tribunalului Argeş, a fost preluat de Parchetul Curţii de Apel Piteşti.

Procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Piteşti au deschis dosar penal în cazul poliţistului care şi-a împuşcat, joi seară, soţia şi un alt poliţist aflat în misiune, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al instituţiei, procurorul Florin Dinu Dumbravă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Piteşti, Florin Dinu Dumbravă, poliţistul agresiv a tras cu un pistol personal cu muniţie letală asupra mai multor persoane, două dintre acestea fiind rănite.

Angajatul DIPI a fost reţinut de procurori pentru tentativă de omor calificat.

Surse din anchetă au precizat că poliţistul este subcomisar la Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Argeş, iar persoanele pe care le-a rănit sunt un poliţist aflat în misiune şi soţia sa cu care a avut o altercaţie.

Poliţistul rănit este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, cu o leziune la scalp, însă se află în afara oricărui pericol, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale.

Soţia bărbatului, rănită la un genunchi, nu a avut nevoie de internare.