Home » Știri » Ponta și Ghiță, dați în judecată de Nicușor Dan. Ce daune cere liderul USR

Ponta și Ghiță, dați în judecată de Nicușor Dan. Ce daune cere liderul USR

Octavian Palade / 24.11.2016, 13:01
Ponta și Ghiță, dați în judecată de Nicușor Dan. Ce daune cere liderul USR

Uniunea Salvați România îi dă în judecată pe Ponta şi Ghiţă, pentru ”repetatele calomnii”, cerându-le daune de câte 500.000 de lei.

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a depus joi, la Tribunalul Bucureşti, acțiuni în instanță împotriva lui Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă, ”pentru repetatele calomnii pe care le-au adus Uniunii Salvaţi România”, cerându-le fiecăruia daune în valoare de 500.000 de lei pentru prejudiciu de imagine, transmite news.ro.

”În urma repetatelor calomnii la care am fost supuşi, depunem azi, la Tribunalul Bucureşti, o acţiune împotriva lui Ponta Viorel Victor şi Ghiţă Sebastian Aurelian pentru repetatele calomnii pe care le-a adus USR şi mie, personal, şi le cerem suma de 500.000 de lei, ca daune de imagine, pentru prejudiciul de imagine pe care l-am suferit”, a afirmat Nicuşor Dan.

Președintele Uniunii Salvați România a arătat că este vorba despre plângeri legate de ”campania infamă” că reprezentanţii USR sunt ”oamenii lui Soros”. Nicușor Dan a ținut să adauge că vor mai urma astfel de acţiuni împotriva oricărei persoane care va face asemenea acuzaţii împotriva Uniunii Salvați România.

”Este o campanie care ne aducea aminte şi de anii ’50, în care erau înfieraţi chiaburii şi de agenturile străine ale lui Ceauşescu. Vor urma şi alţii, pentru că, deşi la început am luat în râs această chestiune, pare că ea ne afectează imaginea şi este normal, suntem într-o societate democratică, cine greşeşte trebuie să plătească. Din momentul acesta, orice persoană care va face această acuzaţie împotriva noastră va avea de suferit, aşa cum au cei doi azi. Sunt câteva persoane care au făcut declaraţii, dar nu am vrut să le facem notorietate, despre Soros, în trecut, despre care vom face acţiuni similare şi, bineînţeles, şi în viitor”, a mai declarat Nicuşor Dan.