Home » Știri » Ponta: Trebuia să ne implicăm în Moldova să nu iasă Dodon președinte, nu să plângem acum

Ponta: Trebuia să ne implicăm în Moldova să nu iasă Dodon președinte, nu să plângem acum

George Stanciu / 14.11.2016, 14:31
Ponta: Trebuia să ne implicăm în Moldova să nu iasă Dodon președinte, nu să plângem acum

Fostul prim-ministru, Victor Ponta, critică ”politica regională catastrofală” a României, el susţinând că țara noastră trebuia să se implice pentru ca Igor Dodon să nu iasă preşedinte în Republica Moldova, nu să se jeluiască acum.

Victor Ponta transmite prin intermediul unei postări de pa pagina personală de Facebook că, în intervalul 2012-2014, Guvernul României a investit în Republica Moldova eforturi şi bani pentru: gazoduct, microbuze şcolare, construcţia de grădiniţe, extinderea SMURD, reabilitarea unor obiective culturale simbolice, burse pentru studenţi, informatizarea Parlamentului, maternitatea din Chişinău.
”Şi am arătat că veştile bune din economia României vor aduce dezvoltare şi peste Prut / rezultatul politic a fost că la alegerile parlamentare din Noiembrie 2014 partidele proeuropene l-au bătut pe Igor Dodon şi au format Guvernul!”, mai adaugă fostul premier, citat de news.ro.
El arată că, în 2015-2016, președintele Iohannis nu a efectuat nicio vizită oficială la Chişinău şi chiar a promis că „nu se va amesteca în alegerile din Moldova”.
”Guvernul tehnocrat a blocat toate proiectele / propaganda din România s-a «exportat» peste Prut doar cu temele de manipulare de la noi făcând din Maia Sandu doar o copie moldovenească a Monicăi Macovei – rezultatul este că ne-am trezit preşedinte cu Igor Dodon care se declară pe faţă antiRomânia şi proRusia!!! Un «lucru bine făcut» marca Iohannis! Şi acum ne plângem că suntem încercuiţi – dar nu spunem o vorbă despre politica regională catastrofală pe care o facem la Bucureşti!”, mai adaugă Ponta.
Victor Ponta adaugă faptul că el nu mai are de gând să tot răspundă la ”acuzaţiile idioate” că este „proRusia” sau că îşi bea cafeaua în fiecare dimineaţă cu Putin. ”Cei care încă mai cred aceaste manipulări ori au creierul complet spălat de Propagandă ori pur şi simplu îşi caută justificări pentru propriile frustrări/ eu sunt doar «ProRomânia» şi am căutat în toate funcţiile publice în care am fost să urmăresc binele şi interesul României şi al poporului român/ îi admir pe cei care se luptă pentru ţara lor şi îi detest din tot sufletul pe acei români care pretind că sunt mai «catolici decât Papa» (adică mai americani decât americanii, mai germani decât germanii sau mai europeni decât europenii) lovind mereu în propria ţara şi propriul popor ! Acum e clar dragi sorosişti şi macovişti ?!?”, mai scrie fostul premier.
”Şi da – trebuia să ne implicăm în Moldova să nu iasă Dodon Preşedinte – nu să ne jeluim acum!”, concluzionează Victor Ponta în postarea de pe Facebook.
Socialistul Igor Dodon a obţinut 52,29% din voturile exprimate, în cadrul celui cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, în timp ce rivala sa, candidata proeuropeană Maia Sandu a obţinut 47,71% din sufragii, arată rezultatele parţiale anunţate luni dimineaţă, după centralizarea a 99,9% din procesele verbale.