Home » Știri » Patru noi porți de îmbarcare pentru pasageri pe Aeroportul Otopeni

Patru noi porți de îmbarcare pentru pasageri pe Aeroportul Otopeni

Octavian Palade / 16.11.2016, 14:54
Patru noi porți de îmbarcare pentru pasageri pe Aeroportul Otopeni

Aeroportul Otopeni a instalat patru noi porţi de îmbarcare, cu scopul de a reduce aglomeraţia la orele de vârf.

Din această săptămână, pe Aeroportul Otopeni au fost deschise, pentru pasageri, patru noi porţi de îmbarcare, a anunţat miercuri Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care anunță că va continua procesul de fluidizare a controlului pasagerilor la punctele de frontieră, scrie news.ro.

Suplimentarea numărului de porţi s-a obţinut prin reorganizarea şi reconfigurarea unui spaţiu de la parterul terminalului Finger.

Prin punerea în folosinţă a acestor porţi, numerotate de la 20 la 23, pasagerii au un spaţiu suplimentar de aşteptare în zona de îmbarcare de peste 700 metri pătraţi. Aeroportul Otopeni dispune acum de 42 de porţi de îmbarcare pentru pasageri.

Compania a anunţat de asemenea că au fost deschise pentru pasageri două noi linii de control de securitate, pe fluxul de plecări, pentru a reduce timpul mediu de aşteptare al pasagerilor.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă, cel mai mare din România, s-a situat pe locul patru în Europa, la categoria sa de trafic, după ritmul de creştere a numărului de pasageri în luna august, cu un avans de 17% în primele opt luni ale anului, până la 7,138 milioane de pasageri.

Creşterea rapidă a traficului pe cel mai mare aeroport al ţării a generat şi nemulţumiri în ultimele luni, din cauza aglomeraţiei exagerate.

De la începutul lunii septembrie, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a deschis încă două ghişee pentru poliţiştii de frontieră, respectiv patru posturi de control al documentelor, pe fluxul de plecări.

Noile măsuri vin în sprijinul activităţii Poliţiei de Frontieră, care se confruntă cu aglomerarea punctelor de control, la orele de vârf ale traficului aerian.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă au operat 37 de companii aeriene în prima jumătate a acestui an, care au transportat pasageri către 92 de destinaţii.

Anul trecut, pe aeroportul din Otopeni s-au operat în jur de 100.000 de aterizări şi decolări, mai mult decât pe toate celelalte aeroporturi din ţară luate la un loc.