Home » Știri » Acum poți urmări conținut de realitate virtuală din aplicația Chrome

Acum poți urmări conținut de realitate virtuală din aplicația Chrome

Sebastian Rotaru / 10.02.2017, 12:07
Acum poți urmări conținut de realitate virtuală din aplicația Chrome

Google a decis să facă mai ușor visul cu ochii deschiși, iar telefoanele compatibile cu această opțiune pot urmării conținutul de realitate virtuală direct din aplicația Chrome.

Compania a anunțat, vineri, că ultima versiune a aplicației Chrome pentru mobil va permite utilizatorilor să navigheze și să vizualizeze orice conținut de realitate virtuală. Tot ceea ce trebuie să facă este să specifice că vor să acceseze conținutul, iar apoi trebuie să își seteze telefonul în modul daydream – „vis cu ochii deschiși”, împreună cu căștile, scrie Verge.

Chiar și oamenii care nu au opțiunea de vis cu ochii deschiși pe telefoane pot urmări conținutul de realitate virtuală prin Chrome. Ei vor trebui să exploreze cu degetul sau cu mouse-ul conținutul, cu toate că, iar, în cele din urmă, ei vor putea interacționa cu imagini de realitate virtuală prin căștile adiționale, cum ar fi cele de la Google Cardboard.

Până în prezent, oamenii s-au bazat pe aplicații separate pentru a obține conținut de realitate virtuală sau au accesat YouTube pentru asta. Nu este mereu ușor să găsești un conținut de calitate, dar unele videoclipuri vor avea o calitate naturală mai bună odată cu aceast update.

Aici puteși găsi o listă creată de Google cu site-urile care oferă conținut VR de calitate.

Realitatea virtuală (VR) este o ambianță artificială, creată pe calculator și oferă o simulare a realității foarte reușită. Cel care trăiește senzația are impresia că este prezent într-un anumit loc real, imaginar sau face parte dintr-o acțiune.

Reamintim că, la începutul lunii, realitatea virtuală s-a dovedit că poate înlocui anestezicul în unele cazuri de operații, cum ar fi intervențiile în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune și cărora nu le poate fi administrată o doză întreagă de analgezic. În comparație cu anestezicul tradițional, realitatea virtuală ar reduce din costurile operației, potrivit BBC.