Home » Știri » Premierul desemnat, Sorin Grindeanu: taxele care nu pot fi plătite online vor fi eliminate

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu: taxele care nu pot fi plătite online vor fi eliminate

Sebastian Rotaru / 04.01.2017, 16:33
Premierul desemnat, Sorin Grindeanu: taxele care nu pot fi plătite online vor fi eliminate

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a afirmat că Guvernul pe care îl va conduce va ”forţa” autorităţile statului să accepte plata online a taxelor şi impozitelor.

Grindeanu a mai spus că acele dări care nu vor putea fi plătite online până la 1 ianuarie 2018 vor fi desfiinţate automat, potrivit news.ro.

„Într-o ţară normală cetăţenii nu stau la cozi interminabile pentru a plăti nenumărate taxe şi dări la stat. Nu! Aşa ceva nu se întâmplă într-o ţară normală”, a spus Sorin Grindeanu, elogiind Parlamentul pentru adoptarea rapidă a Legii PSD privind eliminarea a 102 taxe nefiscale.

Premierul desemnat a spus însă că această măsură nu este suficientă şi „trebuie să mergem mai departe”.

„Să forţăm autorităţile de stat să implementeze plata online a taxelor, astfel încât până la 1 ianuarie 2018 toate taxele care nu pot fi plătite online să fie automat desfiinţate”, a afirmat Grindeanu.

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu a mai spus că varianta Sevil Shhaideh era o variantă excelentă de premier și salută echilibrul lui Dragnea.

„Vreau să precizez de asemenea de la început faptul că prima propunere a PSD pentru funcţia de premier ar fi fost o variantă excelentă pentru conducerea Guvernului şi e bine că dânsa va fi alături de mine în echipa viitorului Executiv”, a spus Grindeanu.

El i-a mulţumit în deschiderea conferinței şi lui Liviu Dragnea.

„Salut în mod deosebit echilibrul domnului preşedinte Liviu Dragnea, care în ultimele săptămâni s-a comportat ca un adevarătat om de stat, punând interesul naţional mai presus de interesul său personal sau al partidului pe care îl conduce. S-a evitat astfel o criză foarte nocivă”, a spus Sorin Grindeanu, discursul său fiind întrerupt de rânduri de aplauze din sală.