Home » Știri » Președinta Autorității Electorale Permanente, adusă cu mandat la DNA Ploiești

Președinta Autorității Electorale Permanente, adusă cu mandat la DNA Ploiești

Octavian Palade / 15.11.2016, 16:05
Președinta Autorității Electorale Permanente, adusă cu mandat la DNA Ploiești

Preşedinta Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, este audiată de procurorii DNA într-un dosar de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Ana Maria Pătru a fost adusă cu mandat, marţi după-amiază, la sediul DNA Ploieşti, unde este audiată în dosarul de trafic de influenţă şi spălare de bani, relatează news.ro.

Șefa AEP a refuzat să facă declaraţii la intrarea la audieri.

Ana Maria Pătru a fost ridicată de anchetatori dintr-o locuinţă din oraşul Voluntari, din judeţul Ilfov, şi adusă cu mandat la sediul DNA Ploieşti, pentru audieri, în dosarul în care are calitatea de suspect pentru infracţiuni de trafic de influenţă şi spălare de bani.

La intrarea în sediul DNA Ploiești, Pătru a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor legate de acuzaţiile care i se aduc şi de faptul că soţul său a încercat să fugă cu documente considerate relevante de către anchetatori.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Ana Maria Pătru este singura persoană adusă la audieri în acest dosar.

DNA o acuză pe șefa AEP de corupție

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunțat că Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciunea săvârşirii, în perioada 2008 -2015, a unor infracţiuni de corupţie. În această cauză se efectuează, marţi, patru percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Vâlcea, la o instituţie publică şi la domiciliile unor persoane.

Conform unor surse judiciare, procurori de la DNA Ploieşti şi ofiţeri de Poliţie Judiciară ridică documente de la sediul Autorităţii Electorale Permanente.

Potrivit acelorași surse, în acest dosar se fac cercetări pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Surse din anchetă au declarat că investigația procurorilor DNA Ploieşti vizează modul în care au fost cumpărate mai multe softuri folosite la desfăşurarea alegerilor din ultimii ani.

În timpul percheziţiilor făcute de procurorii DNA Ploieşti în judeţul Vâlcea, la locuinţa şefei AEP, soţul acesteia a încercat să fugă, menționează aceleași surse.

El avea mai multe documente ale unei societăţi radiate, pe care a deţinut-o, şi care ”erau relevante pentru circuitul mitei”, menționau sursele citate. Procurorii au reuşit însă să-l oprească pe bărbat.

Ana Maria Pătru este preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente din anul 2012. În perioada 2005-2007, a fost director al filialei sud-vest Oltenia a AEP, iar din 2007 până în 2012 a ocupat funcția de vicepreşedinte al AEP. Anterior, între 2003 şi 2005, Pătru a fost consilier juridic la Direcţia de Finanţe Publice Vâlcea.