Home » Știri » Președintele FRF, supărat pe „logica de mahala”: „Un val de tâmpenii”

Președintele FRF, supărat pe „logica de mahala”: „Un val de tâmpenii”

Octavian Palade / 14.11.2016, 12:12
Președintele FRF, supărat pe „logica de mahala”: „Un val de tâmpenii”

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, consideră ca fiind “tâmpenii” criticile apărute în ultimele zile după prestaţia echipei naţionale în meciul cu Polonia.

Șeful afirmă că “în aceeaşi logică de mahala”, fostul portar Florin Prunea nu ar mai trebui să umble prin fotbal după gafa din meciul cu Suedia din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1994, relatează news.ro.

“Suntem toţi mâhniţi după această înfrângere cu Polonia, însă trebuie să vedem cum stau lucrurile. E normal să suferi atunci când ţii cu echipa naţională. Am văzut însă persoane care stăteau după colţ şi aşteptau primul pas greşit. Şi când mă refer la primul pas greşit mă gândesc la primul meci pierdut al unui selecţioner nou, atenţie. În momentul de faţă vezi foarte clar cine ţine cu fotbalul românesc şi cine îşi vede de interesele personale. Şi decât să-l critici pe Andrei Vochin, care este un profesionist veritabil, mai bine îţi vezi de propriul statut. Şi mă refer aici la Florin Prunea care a năvălit cu un val de critici lipsit de orice temei. Dincolo de progres trebuie să vedem aceste tâmpenii care au năvălit în acest week-end. Şi mă refer la persoane, care dacă am intra în această logică de mahala, ne amintim cu toţii de meciul cu Suedia din 1994, şi după un asemenea meci nu ar mai trebui să umbli prin fotbalul românesc”, a spus președintele FRF la plecarea spre Groznîi, acolo unde naţionala României va susţine un meci amical cu selecţionata Rusiei.

În momentul când i s-a reamintit că meciul la care face referire era în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, Burleanu a răspuns: “Vorbim în aceeaşi logică de mahala. E cea mai slabă naţională în comparaţie cu ce? Dacă spui că e cea mai slabă naţională, ar trebui să ai o radiografie a întregului context”.

Președintele FRF speră să nu existe sancțiuni de la UEFA

Șeful FRF și-a exprimat speranța ca UEFA să nu sancţioneze federaţia cu un joc cu porţile închise, după ce la partida cu Polonia fanii au aruncat mai multe petarde şi torţe pe teren.

“Încă nu am primit o decizie din partea UEFA, din partea Comisiei de Disciplină, aşteptăm săptămâna viitoare să vedem ce se întâmplă. Ne aşteptăm ca sancţiunea să fie dură. Nu ne aşteptăm însă ca stadionul să fie închis şi ne dorim ca suporterii să fie alături de echipa naţională la primul meci de anul viitor de acasă”, a mai declarat Răzvan Burleanu.

Referitor la meciul cu Rusia, Burleanu a spus că obiectivul lui Daum este acela de a începe reconstrucţia echipei naţionale: “E un meci amical, în care întâlnim o echipă puternică, în care obiectivul este să începem să reclădim, să reconstruim echipa naţională. Termeni care nu sunt atât de cunoscuţi unei anumite găşti din fotbalul românesc. Reproşul pe care îl am este că nu l-am numit pe Christoph Daum încă de acum doi ani de zile, din data de 6 martie 2014″.