Home » Știri » Președintele SRR, citat la Parchet. Ovidiu Miculescu nu s-a prezentat

Președintele SRR, citat la Parchet. Ovidiu Miculescu nu s-a prezentat

Octavian Palade / 21.11.2016, 11:06
Președintele SRR, citat la Parchet. Ovidiu Miculescu nu s-a prezentat

Preşedintele SRR, Ovidiu Miculescu, a fost citat de procurori în dosarul achiziţiilor de servicii de turism, însă acesta a anunțat că este internat şi nu poate fi audiat.

Preşedintele-director general al SRR, Ovidiu Miculescu, a fost citat pentru a fi audiat luni în dosarul privind achiziţii de servicii de turism, însă acesta nu se poate prezenta pentru că este internat de trei zile la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală, scrie news.ro.

Potrivit unor surse judiciare, Ovidiu Miculescu a fost citat, săptămâna trecută, să se prezinte luni la Poliţia Română pentru a da declaraţii în dosarul în care 11 membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, deoarece ar fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate ilegal mai multe contracte privind achiziţii de servicii de turism. Sursele citate nu au putut preciza în ce calitate a fost citat preşedintele-director general al SRR.

Miculescu nu va putea fi audiat luni, deoarece acesta este internat de trei zile la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală.

Managerul Spitalului „Sfântul Pantelimon”, Gheorghe Popescu, a precizat că Ovidiu Miculescu este internat de la sfârşitul săptămânii trecute, starea acestuia fiind „destul de gravă”. managerul a mai spus că nu poate da alte date medicale despre Ovidiu Miculescu.

Oficiali din cadrul Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au declarat că luni au fost citate pentru a fi audiate toate persoanele vizate în acest dosar.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunţat, pe data de 17 noiembrie, că a început urmărirea penală faţă de 11 membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, printre care Mirela Fugaru, Stejărel Olaru, Demeter Andras Istvan, Mihai Voicu şi Doina Moşneag, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese.

„Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în perioada iulie 2011 – ianuarie 2014 aceştia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul şedinţelor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceştia au obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei”, se arată în comunicatul Parchetului.

Cei 11 membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) sunt acuzaţi că fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate ilegal mai multe contracte privind achiziţii de servicii de turism.

Anchetatorii au efectuat pe 17 noiembrie percheziţii la Societatea Română de Radiodifuziune şi la sediul şi un punct de lucru al firmei de turism Europoint.

Radio România preciza atunci că a pus la dispoziţia reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti toată documentaţia solicitată.

Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune este Ovidiu Miculescu, iar membri sunt Maria Ţoghină,  Mirela Ioana Fugaru, Ruxandra Săraru, Radu F. Alexandru, Alexandru Ducu Bertzi, Andras Istvan Demeter, Ana Florea, Alina Stanciu, Alexandra Dumitraşcu, Nicoleta Viorica Balaci, Adrian Doroş şi Alexandru Muraru.